BioProtect formula a Ceresit-től – Az egészséges és tartós homlokzatért

Az ősz és ezzel együtt az alacsony hőmérséklet és szélsőséges időjárás beköszöntével egyre nagyobb hangsúlyt kap az építőiparban egy folyamatosan visszatérő téma: a hőszigetelés.

A homlokzatok hőszigetelése esetén az utolsó lépést a külső rétegek, vagyis a vakolatok és festékek felhordása jelenti. Ez a feladat viszont nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem a homlokzat állagát is hivatott megvédeni.

Mivel a környezeti hatásoknak teljes mértékben kitett felületről van szó, sokszor megfigyelhető, hogy sok épület homlokzata koszos, károsodott, még akkor is, ha esetleg a közelmúltban történt annak felújítása. Ennek fő oka a mikroorganizmusok - gombák és algák - elszaporodása a felületen, ami biológiailag nem védett homlokzatok esetében esztétikai és állagromláshoz vezet.

Ez a folyamat elkerülhető a Ceresit termékeinek használatával, melyek speciális BioProtect formulával rendelkeznek. Ez a technológia segít megvédeni az épületek homlokzatát sok éven keresztül a káros mikrobiológiai szennyeződésekkel szemben. A Ceresit termékekben lévő aktív hatóanyagok rendkívül hatékonyan védik a homlokzatot a mikroorganizmusok elszaporodásától, penésztől, gombától, algától és az ezek jelenlétéből származó káros hatásoktól.

A BioProtect formula a Ceresit vakolatokban és festékekben megjelenő aktív hatóanyagokkal rendelkező mikrokapszulák révén fejti ki hatását. A mikrokapszulába zárt hatóanyagok nem mosódnak le a homlokzatról, hanem folyamatosan oldódnak ki, biztosítva ezáltal a hosszú távú hatást, akár változó időjárási körülmények mellett is. Az aktív hatóanyagok éveken át folyamatosan oldódnak ki, ennek köszönhetően a homlokzat állapota hosszú távon is ép, megjelenése pedig szemet gyönyörködtetően szép marad.

A formula működését mutatja be az alábbi angol nyelvű video:

https://www.youtube.com/watch?v=w-lDDgr_Ti8

Fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagok kioldódása teljesen környezetbarát. Az aktív hatóanyagot tartalmazó mikrokapszulák kialakítása és formája úgy került kifejlesztésre, hogy ne károsítsa a talajt és az ívóvízkészleteket. Ezáltal a technológia teljesen biztonságos mind az emberekre, állatokra, ill. a környezetre nézve.

A Ceresit vakolatok és festékek antisztatikus tulajdonsággal is rendelkeznek, így a kosztaszító hatásnak köszönhetően a felület védett a túlzott szennyeződés ellen. A vakolatok és festékek felületén kevesebb szennyeződés tapadhat meg, megakadályozva ezáltal a gombák és algák elszaporodásának a lehetőségét.

Minden forgalomban lévő Ceresit vakolat és festék rendelkezik BioProtect formulával. Az aktív hatóanyagok aránya a termékekben minden esetben tökéletesen illeszkedik a környezetben megtalálható mikroorganizmusok koncentrációjához. Tehát bármely Ceresit terméket is választja, biztos lehet abban, hogy kiváló minőségű és hosszú távú megoldást kap a homlokzati munkálataihoz.

A Ceresit vakolatokról és festékekről bővebben itt tájékozódhat: https://www.ceresit.hu/hu/termekek/etics.html