ENERGIATAKARÉKOSSÁG URSA TETŐVEL

Nemcsak kényelmi, hanem energiatakarékossági szempontból is érdemes beépített tetőterünk szigetelésének kicsit nagyobb figyelmet szentelni.
A komfort fogalma összetett: akkor beszélhetünk róla, ha nemcsak nyári és téli hőérzetünk kellemes, hanem a havi energiaszámlákat is szélesebb mosollyal az arcunkon vesszük kézbe.

Ismert tény, hogy egy épület esetében, amennyiben van beépített tetőtér, csak magának a tetőtéri szerkezetnek a hővesztesége - alaprajzi kialakítás függvényében – elérheti, sőt meg is haladhatja a homlokzaton át fellépő hőveszteséget.

Csak annak nem unalomig ismételt fogalom a „nyáron elviselhetetlenül meleg, télen kifűthetetlen, penészes és zajos tetőtér” szlogenje, aki otthon naponta szembesül ezekkel a problémákkal.

Nem kell azonban méltósággal tűrni a kánikulát nyáron, sem pedig emelt fővel befizetni a magas fűtésszámlát télen, mert néhány modern ötlettel egyszerűen orvosolhatóak a felsorolt „tünetek”! Több megoldás is létezik arra, hogy megteremtsük komfortérzetünket, ebből pedig az egyik legkifizetődőbb beépített tetőterünk magastetőjének megfelelő minőségű szigetelése.

Az URSA szigetelőanyag-gyártó vállalat már 30 éve bizonyít szakértelmével a magyar építőiparnak is. 2012-ben úttörőként publikált egy komplex megoldást, amely egy jól kigondolt, megtervezett és megépített tetőszerkezeti rétegrendre épül. AZ „URSA tető” alkalmazásával minimalizálhatjuk a magastetőben még a vonalmenti hőhidakat is!

Ez a speciális tető rétegrend URSA BiOnic szálas ásványgyapot termékek, URSA SECO tetőfóliák és URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek kombinált felhasználásával készül, és nemcsak a szükséges hőtechnikai követelményeket, hanem az ezen felüli egyéni igényeket is magasan kielégíti.

A magastetőben a szarufák gyakorlatilag potenciális vonalmenti hőhidakként működnének: ha nem akadályoznánk meg őket ebben! Az egyedi URSA megoldás lényege, hogy hőhídmentesítő és teherátadó URSA XPS bakokkal megmagasítjuk a szarufákat, elhelyezzük a szarufák között és felett a megfelelő minőségű és vastagságú URSA DF és SF vagy URSA TERRA ásványgyapot szigetelőanyagot, majd a rétegrendet kiegészítjük a megfelelő páratechnikai fóliák beépítésével.

Ezek együttesen már garantálják azt a magas szintű épületenergetikai minőséget, amely a lakók alacsonyabb energiaszámláiban is meg fog látszódni. A megoldás mellett szól még az is, hogy a belső teret egy esetleges felújítás esetén nem szükséges megbontani a tetőszigetelés miatt, hiszen kifelé hízlaljuk a szarufákat, és a munkálatok során akár lakható is tud maradni a belső tér.

Ez az igazi komfort, amit akár egy új ház építésénél előre gondolkodva, akár pedig meglévő tetőterünk felújításával egyszerűen megteremthetünk magunknak, méghozzá hosszú távra!

URSA Salgótarján Zrt.

www.ursa.hu