Hőszigetelés, vagy maximális biztonság? Mindkettő!

A hőszigetelési követelmények szigorítása érthetően magával hozza a hőszigetelő anyagok széles körben történő beépítését is. A beépítendő hőszigeteléseket illetően, sajnos nem mindegyikről mondható el, hogy minden téren maximálisan teljesítenek. Például egy esetleges tűzeset során egyaránt fontos a termékek éghetőségi, vagy füstfejlesztési jellemzője. Ezért célszerű olyan hőszigetelő anyagot választani, amely nem csak a hőszigetelés terén teljesít jól, hanem egyéb más szempontoknak is megfelel. Ilyen például, hogy a hőszigetelés természetes alapanyagú, kellően stabil szerkezetű, nem éghető, akusztikailag is kedvező tulajdonságú, és egyszerűen felhasználható legyen.
A Multipor hőszigetelés kiváló megoldás, A1 (nem éghető) osztályba sorolt termék.

Homlokzati falak külső oldali hőszigetelése
Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében, utólagos külső oldali hőszigeteléssel javítható A Multipor hőszigetelő lapok alkalmazásával kialakított hőszigetelés ezen elvárásokat teljesíti.

Multipor Homlokzati Hőszigetelő rendszer
Azon épületek esetében, ahol a külső oldali hőszigetelés kivitelezése csak „hőszigetelő rendszer tanúsítvánnyal” rendelkező termékekkel engedélyezett, a Multipor Homlokzati Hőszigetelő Rendszer választása biztonságos alternatívát nyújt. Kiemelten előnyös tulajdonsága a tűzvédelmi osztályba és alosztályba sorolása: A2-s1,d0, azaz nem éghető, nincs füstfejlesztés és égve csepegés. További előny, hogy a tömör ásványi hőszigetelő lapok egyszerű, gyors, pontos munkavégzést biztosítanak. A hőszigetelés felülete pontos, sík, így az üvegszövet erősítésű ragasztóhabarcs „kéreg” anyagtakarékosan elkészíthető.

Rendszerösszetevők:

  • Multipor ásványi hőszigetelő lap
  • Multifix ragasztó- és ágyazóhabarcs
  • Üvegszövet háló: Tolnatext 40-044, 145g/m2
  • Vakolatalapozó: Lb-Knauf – Putzgrund
  • Dörzsölt vakolat: Lb-Knauf – Edelputz Extra
  • Dübelek: beütő vagy becsavaró szeges tárcsás dübelek
  • Lábazati indítóprofi l, hálós élvédők, sarok és egyéb fém profilok

A rendszerösszetevők alkalmazásával garantált, hogy a hőszigetelő rendszer megfelelő minőségben készülhessen el, és teljesítmény értékei – különösen a tűzvédelmi osztályba sorolása – a vizsgálati jegyzőkönyvekben leírtaknak megfelelő legyen. A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer független tanúsító szervezet (ÉMI) által bevizsgálásra került, a kiállított tanúsítvány igazolja a rendszer megfelelőségét (NMÉ szám: A-97/2015).

Továbbá a Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív tulajdonságából adódóan belső oldali hőszigetelésként is alkalmazható párazáró réteg beépítése nélkül. Alkalmas megoldást nyújt még alulról hűlő födémszerkezetek (mélygarázsok, pincék, átjárók) hőszigetelésére egyaránt.

Műszaki adatok