MITŐL „FENNTARTHATÓ” EGY TETŐ?

Divatos mostanában a „fenntarthatóság”.

Viccelhetnénk vele, hogy „ha már egy tetőt se tudunk fenn tartani, akkor régen rossz…”, de komolyra fordítva a szót, esetünkben ez azt jelenti, hogy a jövőbe mutató környezetbarát minőséget építünk. Ez pedig már nemcsak trendi, hanem egyrészt jó nekünk, másrészt meg lassan elkerülhetetlen is, hiszen az építőipari szabályozások egyre szigorúbbak.
A hulladék anyagokból készített szigetelőréteg, a nem megfelelően méretre vágott szigetelés, a szigetelőanyag és faszerkezet helytelen illesztése, a szigeteletlen területek meghagyása, a talpszelemennél PUR-hab rögzítés a nem megfelelő szigetelőanyag kiválasztása miatt…ez mind a múlt csökevénye! Keressünk megbízható szakembereket a kivitelezéshez!

Évek óta egyre jobban zöldítünk. Parkokat, városokat – és házakat. Hogy élhetőbbé tegyük a környezetünket, hogy megóvjuk a bolygót. Nem kell mindenkinek passzívházat építeni, de tartsuk szem előtt, hogy a saját érdekünk, hogy energiahatékonyabbak legyünk, ház-tekintetben is - mert szeretnénk, ha még unokáink is a lehető legjobb minőségben élnének itt. Kutatások mutatták ki, hogy Magyarországon a téli fűtésre fordított energia igen jelentős hányadot képvisel a környezetszennyezésben, a korszerűtlenül szigetelt épületek CO2 kibocsátása fűtési időszakban rémisztő hatást gyakorol a városok, falvak levegőjére, a fűtésre elköltött pénz pedig pénztárcánkra. Szerencse, hogy a problémával együtt a megoldás is kézenfekvő és elérhető: korszerű szigetelőanyagokat, szigetelőrendszereket kell beépíteni az új épületekbe, a régi épületek szigetelését pedig a lehető legoptimálisabb mértékben korszerűsíteni. Ezután nyilván korszerű fűtési rendszer használatán is érdemes elgondolkodni, és van még a „szuperzöldségnek” sok magasabb fokozata is, például a napenergia kihasználása.
Az alapoknál, azaz a szigetelésnél maradva: a fő szabály, hogy „tetőtől-talpig”! Azaz a pincétől a padlásig vagy beépített tetőtérig, felületfolytonosan.
A korszerű, URSA TERRA és DF és SF BiOnic márkájú nem éghető és roskadásmentes szálas ásványgyapot szigetelőanyagokról és az URSA extrudált polisztirol termékekről annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy megfelelő vastagságban és minőségben történő beépítésükkel hosszútávon fenntartható épületek építhetők, melyek hatékonyan használják fel a működésükhöz szükséges energiát, életciklusuk során pedig hozzájárulnak a környezetszennyezés és a hulladékok képződésének csökkentéséhez. A szálas szigetelések mind magastető, mind padlásfödém, mind szerelt válaszfalak vagy akár köztes födém, padló szigetelésének esetében, az XPS pedig hőhidak, lábazatok, pincék minden igényt kielégítő szigetelésével biztosítják a lakóknak az évszaktól független kellemes belső lakóklíma kiemelten magas szintjét, alacsony fenntartási költség mellett és minimális környezeti terheléssel.

Válasszuk a minőséget nemcsak kényelmünk, de egészségünk védelmében is, hosszú távra!
URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu