Nem csak kiegészít, teljessé tesz | STAVMAT ÉPÍTŐANYAG KERESKEDELEM

Nem csak kiegészít, teljessé tesz

A tetőfelújításhoz szükséges tetőcserép kiválasztása nem lehet impulzusvásárlás, hanem átgondolt döntések sora, hiszen ez egy család életében jelentős beruházás lehet.
Ha döntést akarunk hozni, amelynek eredményét, a szép és biztonságos tetőt sokáig szeretnénk élvezni, néhány fontos pontot érdemes áttekinteni. Nézzünk ezek közül néhányat röviden!

Nézzünk a cserepek alá!
A tető akkor lesz hosszú távon kifogástalan, ha jó alapokra épül, tehát vizsgáljuk meg az alszerkezetet! Máris egy fontos ponthoz érkeztünk: szükséges-e az alszerkezet cseréje, vagy elég annak felújítása, esetleg elegendő annak egy korszerű hőszigeteléssel történő kiegészítése?
Sajnos a válasz gyakran az, hogy a teljes ácsszerkezetet cserélni kell, így lehetőségünk nyílik az igényeinknek és a mai kor követelményeinek megfelelően kialakítani azt. Ez máris lehetővé teszi, hogy a CREATON teljes termékkínálatából választhassuk, hiszen nem szab határt az eredeti léctávolság.
És még egy fontos kérdés: az alszerkezet hosszú élettartamának egyik kulcsa a tető átszellőzésének megléte, illetve minősége. A CREATON legkülönbözőbb színű és formájú cserepei mellett a kerámia kiegészítők egész sorát is kínálja, ezek között a tető átszellőzését segítő elemeket is, amelyek beépítéséről semmiképpen ne feledkezzünk meg!

Kiegészít. De inkább teljessé tesz!
A tetőkiegészítőknél maradva egy percig se gondoljuk, hogy ezek csak a tetőfedő munkájának könnyítését szolgálják! A különböző méretű kiegészítő cserepek (1/2-es, 3/4-es, 5/4-es) alkalmazásával nem csupán szebb lesz a tető, de műszakilag is jobb: nem kell vágni, a szélek tökéletes kialakítása miatt a beázások is elkerülhetőek.
A tető legsérülékenyebb pontjai a tetőáttörések, ahol az antennák, fűtési és szellőzési berendezések kivezetései áthatolnak a tetőn. Ezek vízbiztos kialakításához kínált CREATON kerámia átvezető elemek (antenna-, csatornakivezető, szolárcső-átvezető és gázkémény átvezető cserepek) beépítésével sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat.
Nem is beszélve a minden cseréptípushoz kapható viharkapcsokról, amellyel az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárásának behatásaitól védhetjük meg otthonunk koronáját.

Kerámia tetőcserép szinte bármilyen hajlásszögű tetőre
Általában elmondható, hogy a CREATON kerámia tetőcserepeinek jó része már viszonylag alacsony, akár 10o-os hajlásszögtől alkalmazható, de vannak olyanok, amelyekkel már egy 7o-os hajlásszögű tetőt is felújíthatunk. A modellek közötti döntést érdemes ennek figyelembe vételével meghozni, hiszen a nagyon népszerű, hagyományosan szép hódfarkú típusú cserepek esetén ez nem mindig igaz.

A jó cserép a jó tetőnek csak a fele
Válasszunk körültekintően tetőfedő szakembert, aki tényleg érti a dolgát!
Az ismerősi körből származó ajánlások mellett keressük a CREATON minősített tetőfedőit, akik igazán jól értenek a gyártó cserepeihez, és akik a gyártó szabályait betartva készítik el számunkra a hosszú ideig szép CREATON tetőt.

Nem csak kiegészít, teljessé tesz – az őszi akcióban is
Szellőzés, hófogás, tetőáttörés… mind-mind a tető fontos részei, ezektől lesz igazán jó, hosszú távon kifogástalan a tető.
Építsen be minél több kiegészítőt, építésen tökéletes tetőt!
Az őszi akcióban legalább három kiegészítő megvásárlásával bármilyen színű engóbozott cserepet választhat a natúrvörös áráért!
Az akcióban résztvevő CREATON kerámia tetőcserepek: BALANCE, RAPIDO, KLASSIK, AMBIENTE, HORTOBÁGY, RÓNA, MAGNUM, CANTUS, RATIO.
Az akció időtartama: 2017. szeptember 1 – október 31.
Nézzük, melyek azok a hasznos kiegészítők, amelyek közül érdemes választania legalább hármat!

Kúpalátét
A kúpalátét alkalmazásával a csapadék szél hatására sem jut be a héjazat alá és emellett az optimális szellőzés is biztosított. A CREATON kúpalátétet páraáteresztő fóliával látják el, így például a porhó sem jut be alá.

Fém hófogó
Az alapcserepekhez kifejlesztett hófogó a balesetek elkerülése érdekében az olvadáskor megcsúszó és lezúduló hótömeg tetőfelületen történő megtartására szolgál. Hatásosan csak a teljes tetőfelületen elhelyezve akadályozza meg a hó lecsúszását.

Szellőzőcserép
A gerincnél, élnél, illetve vápánál, tetőáttörések alatt és felett szükséges pontszellőzések megoldásának esztétikus eszköze a szellőzőcserép.

Taréjszellőző cserép
A teljes egészében kerámia taréjszellőző rendszer amellett, hogy garantálja a tető megfelelő átszellőzését, hozzájárul annak tartósságához és esztétikus megjelenést is nyújt.

Szegélycserép
Szegélycserép használatával a szegélyezés esztétikus, időtálló módon oldható meg, emellett karbantartást sem igényel. A szegélycserepek léctávolsága minden esetben illeszkedik az alapcserepek léctávolságához.
A CREATON-nál egyedülálló módon valamennyi típushoz, így a hornyolt tetőcserepekhez is rendelhető.

Tetőáttörések
Antenna-, gázkémény-, szolár- és csatornaátvezetések. Az ezekkel megvalósított tetőáttörések a tető kényes részei, melyek biztonságos megoldásához minden kiegészítő elem rendelkezésre áll a CREATON választékában.
Az akció akkor érvényes, ha az egyes választott kiegészítőkből, az alkalmazástechnika szerint, a teljes tetőre szükséges mennyiséget megvásárolja.
Tekintse meg a CREATON széles termékválasztékát és válasszon a rengeteg szín és forma közül!

www.creaton.hu