Nem kell hozzá szakinak lenni: ingyenes kalkulátorok, amik közelebb visznek az ideális tetőhöz

Tetőépítés vagy -felújítás: az ingyenes kalkulátorokkal érdemes számolni

Bármilyen felújításban is gondolkodunk, minden esetben szeretnénk tudni, hogy körülbelül milyen költségekre számíthatunk. Ha nem vagyunk szakemberek, ez komolyabb kihívás elé állíthat minket, ezért javasolt külön erre a célra létrehozott kalkulátorokat igénybe venni. Segítségükkel a komplexebb tervezés is lehetségessé válik, ami nagyban befolyásolhatja a végösszeget is. Lehet, hogy akár lényegesen kevesebből is kijöhetünk.

Milyen tető illik hozzánk?

A tető alatt sokszor magát a cserepet értjük, aminek kiválasztása felelősségteljes feladat. Az esztétikum mellett időtállónak, strapabírónak és biztonságosnak kell lennie. Éppen ezért a stabil alap nem minden, a rajta lévő fedéssel karöltve fogja a valódi védelmet biztosítani akár 50 éven keresztül. A Terrán kínálatában lévő 40 féle cserép közül elsőre talán nem olyan egyszerű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, de a Milyen tető illik hozzád? alkalmazás jó kiindulási alapot adhat. Játékos és szórakoztató módon, az egyéni preferencia szerint deríti ki, hogy milyen lehetne a hozzánk legjobban passzoló tetőfedés.

Mekkora összegre számítsunk?

Az anyagiak mellett nem lehet elmenni, hiszen ez nagyban befolyásolja, hogy végül mit tudunk megvalósítani terveinkből. A Terrán tetőkalkulátora erre nyújt megoldást. Az alapadatok megadása után (tető formája, hajlásszöge, eresz méretei) a tetőcserép fajtáját kell kiválasztanunk, hogy sík- vagy hullámos cserépre gondoltunk-e. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben Generon napelemes tetőcserepet is szeretnénk telepíttetni, ebben az esetben a sík cserepet válasszuk. Ezután, amennyiben nincsenek még pontos terveink, akkor akár a fentebb említett alkalmazásban kapott cseréptípus megkeresése után azzal is tudunk számolni. A kalkulátor automatikusan felajánlja az optimális garanciasávot, valamint speciális igényeket is beállíthatunk, például azt is, hogy felújítani szeretnénk a tetőt, vagy komplett új tetőrendszert tervezünk megvalósítani. Azonban ha a kalkulált végösszeg valamiért nem egyezne elképzeléseinkkel, akkor bármikor élhetünk az újraszámolás lehetőségével. Jó hír, hogy az utolsó lépésnél a Kincsesház kupon is megjelenik, ami felkínálja az építkezéshez igénybe vehető kedvezményt.

Hány darab cserépre van szükség?

Tetőépítéskor- vagy felújításkor fontos tudnunk, hogy pontosan hány darab és milyen fajta cserépre lesz szükségünk. Szerencsésebb, ha több marad a végén, mint kevesebb, de a túlköltekezés elkerülése érdekében minél precízebben érdemes tervezni. Természetesen a cserepekkel még nem lesz kész a tetőrendszer, egyéb kiegészítőkre is szükség lehet. De hogy pontosan milyen rendszerelemekkel kell számolnunk, azt az anyagszükséglet-számítással tudjuk pontról pontra átnézni. Ez nem egy klasszikus kalkulátor, annál sokkal személyesebb: a Terrán mérnök-szaktanácsadó kollégája készít számunkra tervet tetőnk megépítéséhez – ráadásul díjmentesen. A rajzok és méretek elküldésével már pár napon belül landolhat e-mailjeink között a lista a szükséges elemekről és az ajánlott kiegészítőkről, illetve azok mennyiségéről – többek között itt derül fény talán a legfontosabb kérdésre, a cserepek számára is. Azonban ehhez valóban sok és pontos adattal kell tisztában lennünk, így semmiképp se közelítő értékekkel vagy elnagyolt rajzzal készüljünk. Valamint azt is gondoljuk át alaposan, hogy melyik cseréppel szeretnénk dolgozni, kérünk-e ereszcsatornát és hogy a hőszigeteléssel is számoljanak-e nekünk.

Kedvezményekkel még jobban járunk

A hektikusan változó alapanyagárak következtében elképzelhető, hogy a kalkulált árak láttán elbizonytalanodunk, hogy belevágjunk-e a munkálatokba. A Terrán Kincsesház programja erre kínál remek megoldást, segítségével mi magunk fedezhetjük fel az aktuális kedvezményeket kupon formájában. Sőt, nyereményjátékokon is részt vehetünk: ilyen az 1 milliós nyereményjáték, amin ha a szerencse mellénk áll, úgy visszakaphatjuk tetőnk árát 1 000 000 Ft értékig, emellett azok, akik részt vesznek a Generon nyereményjátékban, 2 kWp-nyi napelemes tetőcserép tulajdonosai lehetnek.

A termékek után érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!

2021.09.20.