Probléma a falban felszivárgó talajnedvesség? Nem varázslat Te is meg tudod csinálni!

Vízszigetelésről több féle módon is beszélhetünk házon belül és házon kívül. A mindenki által jól ismert vízszigetelési feladatok – mint például a teraszok, fürdőszobák vízszigetelő rétegének létrehozása – mellett előfordulhatnak további gyors és szakszerű beavatkozást igénylő vízszigetelési feladatok is. Ezek közé tartozik a sajnos gyakran előforduló, falakban felszivárgó talajnedvesség megállítása.


Utóbbira megoldás természetesen nem a probléma elkendőzése (pl. penészes fal letisztítása), hiszen az csak tovább fokozhatja a gondokat. A megoldás a szakszerű, utólagos vízszigetelés, melyre több féle megoldás is kínálkozik, azonban legtöbbjüket nehéz megvalósítani, ráadásul szakkivitelezői munkát is igényelnek és gyakran a száradási idők miatt akár 6-10 hónapra is elhúzódhat a probléma átfogó, kívánt esztétikai hatást is magába foglaló megoldása.

A szakszerűség prioritást élvez, hiszen a falban – a hibás, esetenként hiányzó vízszigetelés miatt felszívódó nedvesség az ingatlanok lepusztulását és értékvesztését okozhatja. Az értékvesztés mellett esztétikai okok sem elhanyagolhatóak, arról pedig nem is beszélve, hogy egészségügyi szempontból sem szerencsés vizes falú lakásban élni.

A kérdés így az, hogy létezik olyan utólagos vízszigetelési megoldás, amely:

  • szakszerű, hosszú távú,
  • házilag is kivitelezhető,
  • gyors, azonnali befejezhetőséget biztosít és a problémákkal küzdők pénztárcájához mért, kedvező ár-érték arányú is?

Igen, a SikaMur 2in1- ben megoldás, amely 2 termékből álló vízszigetelési rendszer és a felsorolt valamennyi feltételnek megfelel!

Az injektálható talajnedvesség ellen szigetelő vízzáró krémmel, a SikaMur®-InjectoCream-100 – al és a cementkötésű, előre kevert, falszárító SikaMur® Dry vakolattal nedves és sóvirágos falaknál, lábazatoknál és alagsorok falainál:

  • a falszerkezetben lévő víz elpárologtatását
  • a habarcsrétegben lévő sók lekötését
  • sóvirág és penész kialakulásának megakadályozását érhetjük el

Ismerje meg jobban ezt a kézen fekvő megoldást, tekintse meg videónkat arról, hogy milyen egyszerű a SikaMur rendszer alkalmazása!