Rendben Van A Terasz?

Ha házunkat belülről már átalakítottuk és a jó idővel együtt mi is kimerészkedünk a kertbe, végiggondolhatjuk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban.

A ház körüli területek, mint az erkélyek burkolt felületei, gondos tervezést és kivitelezést igényelnek. Olyan általános problémákat kell megoldani, mint az egyenetlen padló felület vagy a nem megfelelő vízelvezetés. A  vízszigetelésnek  a többszöri  hőmérséklet változásból adódó  hőmozgást is el kell viselnie a burkolat alatt (Sika® SealTape-S, Sikalastic®-152).

A Sika szálerősített betonjavító habarcsot használ a magas mechanikai szilárdságú alapfelület biztosításához (SikaRep® S), mely gyors kötésű, zsugorodásmentes anyag. Ez azt jelenti, hogy a rugalmas, polimerrel módosított, cementkötésű vízszigetelő habarcs (Sikalastic®-152) már 24-48 órával a betonjavítás után kivitelezhető.

A cementkötésű csemperagasztót – akár fedett erkélyen, akár kültérben használjuk – a rugalmas vízszigetelésre hordjuk fel, így ellenáll a hő sokknak és a gyors hőmérsékletváltozás okozta mozgásnak (Sika® Ceram-225).

A kültéri használatra szánt cementkötésű fugázó anyagok (Sika® Ceram CleanGrout) szintén rugalmasak, jó mechanikai szilárdsággal és kopásállósággal rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok fokozhatók, ha egy speciális latex anyaggal keverjük össze a fugázóanyagot (Sika® Ceram LatexGrout).

Végezetül egy magas teljesítményű, egykomponensű, elasztikus poliuretán tömítőanyag használható a mozgási hézagok és csatlakozások tömítéséhez. (Sikaflex®-11 FC)

A Sika mindig rendszerben gondolkodik, így a kültéri burkoláshoz is teljes körű megoldást nyújt:

Vízszigetelő réteg

Sikalastic®-152 

Kétkomponensű, polimerrel módosított, szálerősített, cementbázisú, elasztikus vízszigetelő habarcs alacsony modulussal, melyet könnyű alkalmazni akár alacsony hőmérsékleten is.

Sika® SealTape-S 

Elasztikus, vízszigetelő perem- és hézagszigetelő szalag csőáttörések, illlesztések és nedvességnek kitett burkolatok alá.


Csemperagasztó

Sika® Ceram-225 

Magas teljesítményű, nagyon rugalmas csemperagasztó magas polimer tartalommal, bel- és kültérben egyaránt. Alkalmazható természetes kőlaphoz, porcelán lapokhoz, nagyméretű lapokhoz és padlófűtés esetén (C2TE-S1 osztály).


Fugázóanyag

Sika® Ceram CleanGrout 

Cementkötésű fugázóanyag 1-8 mm széles hézagig. Vízálló, gomba- és penészálló, antibakteriális, magas kopásállósággal és stabil színválasztékkal (CG2 osztály).

Sika® Ceram LatexGrout

Szintetikus gumi latex, mely speciális adalékszerként használható a fugázóanyagok teljesítményének növeléséhez. Növeli a rugalmasságot és csökkenti a vízbeszivárgást (S1 osztály).


Hézagtömítés

Sikaflex®-11 FC+ 

Elasztikus, poliuretán bázisú hézagtömítő, magas mechanikai szilárdsággal, vízszintes mozgási hézagokhoz és csatlakozásokhoz, mind kültéri és beltéri alkalmazásra.

A termékeket keresse a STAVMAT telephelyeken!