Silica Active technológia a fugázásban

A Henkel fejlesztéseinek újabb eredményei az olyan összetételű fugázóanyagok, melyekkel tartósabb, magasabb színvonalú burkolómunkát lehet elvégezni. Ilyen termék a Ceresit CE 40 Aquastatic Silica Active flexibilis fugázó is.

A Silica Active technológia alapja a geopolimer, mely jelen van többek között a csúcstechnológiájú kompozitok (űrrepülő-, repülő-, és autóipar), valamint a különféle kerámiák előállításának világában. Ez az anyag rendkívüli mechanikai tulajdonságokat biztosít, ezért a Henkel a fugázóanyag gyártásban hasznosítja.

A geopolimer, a kötés során a fugázóanyag többi komponensével méhsejt alakú szerkezetet alakít ki, amely a fugát különösen ellenállóvá, keménnyé teszi. A kötésidő kedvezőbb lesz, ezáltal a gres lapokat korábban lehet nedvesen áttörölni a bedolgozás után. A Silica Active technológiával készült fugázóanyag jobban tapad a burkolólap oldalára, nem repedezik. A komponensek nagyon finom őrlésen mennek keresztül a gyártás során, ezért a víz által beindított szilárdulás folyamatában az alkotórészek szinte egymásba olvadnak. Így nagyon tömör, finom textúrájú felületet kapunk, amiről a víz lepereg. A pigmentek nagyon jól beágyazódnak, ezzel biztosítva az egységes, hosszantartó színeket.

Silica Active technológiával készült a Ceresit CE 40, valamint a Ceresit CE 43 fugázóanyag is, melyek így garantálják a tökéletes és tartós eredményt a speciális szervetlen polimereknek köszönhetően. Nem elhanyagolandó, hogy háromszoros penész elleni védelemmel is rendelkeznek, ezzel elérve a tartósan esztétikus felületet. A vízcseppeket lepergeti, így megakadályozza a szennyeződés fugába kerülését. A Ceresit CE 40 színvilágát a 4 elem – tűz, víz, föld, levegő – inspirálta, és jelenleg 32 színben kapható. Olyan színekről van szó, melyek a jelenlegi burkolólap trendekkel, színekkel harmonizálnak, ezáltal hézagmentes burkolat hatását kelthetik. Az erős, élénk színek a figyelmet a helyiség adott részeire irányítják, vagy különleges optikai hatást váltanak ki, köszönhetően például a burkolólap és a fugázóanyag színkontrasztjának. Figyelem! A Ceresit CE 40 Silica Active fugázóanyag nemcsak tartós, de használata a kreatív fantáziát is élénkíti, és rendkívül esztétikus felületek megalkotását is lehetővé teszi.