Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től

Erő és rugalmasság a szálerősítésnek köszönhetően

A szálerősített építőipari anyagok rendkívül sok előnnyel rendelkeznek, mellyel felülmúlják a hagyományos társaikat. Nincs ez másként a csemperagasztók esetében sem.

A jelenlegi építőipari trendek következtében egyre több helyen van igény olyan speciális burkolatok ragasztására, mint például nagy lapok, természetes kövek. Ezekhez a munkákhoz jó minőségű, flexibilis burkolatragasztókat célszerű használni.

A hagyományos csemperagasztók lehetséges hátrányai közül a legveszélyesebb, hogy a megszilárdult csemperagasztó nedvesség kibocsátásával még éveken keresztül zsugorodhat, és az ennek következményeként kialakuló feszültségek miatt a burkolat károsodhat.

Szálerősített csemperagasztók használata esetén viszont a burkolat ragasztásakor, a burkolat helyére illesztése során kifejtett nyomóerő hatására egy filmréteg képződik a burkolat alatt, amely a kötőanyagok kis részecskéiből, polimer részecskékből és már szálas anyagokból is áll.

Szálerősítés nélkül a filmréteg száradáskor összezsugorodik és elveszti stabilitását. Ezt küszöbölik ki a Ceresit szálerősített csemperagasztói, melyek alkalmazásukkor egy megerősített zónát hoznak létre, amely kialakítja a kötést a burkolattal.

A Ceresit flex csemperagasztóban található polimerek erősítik a cement struktúráját, garantálják a megfelelő kémiai kötést – akár kritikus felületeken is – a burkolat és az alapfelület között és egyidejűleg rugalmas ütközőként működnek a két felület között.

A Ceresit CM 12, CM16 és CM 17 flexibilis burkolatragasztói mind rendelkeznek szálerősítéssel, melyet a csomagolásokon található Fibre Force logo is jelez. Mindhárom termék alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, valamint padlófűtés esetén is.

A Ceresit CM 17 extra minőségű flexibilis burkolatragasztó a szálerősítésen túl egy másik rendkívül hasznos tulajdonsággal is gazdagodott: felhordása után 12 óra múlva már fugázható és járható a felület, így lehetővé válik a gyorsabb munkavégzés.
Amennyiben valóban tartós és kiváló minőségű végeredményt szeretne elérni hidegburkolási munkálatoknál, használjon szálerősített burkolatragasztót, és tapasztalja meg első kézből a szálerősítés technológiájának előnyeit, melyet már az ipari létesítmények, hidak, repülőterek és az űrhajózás területein is alkalmaznak.
Ceresit – Minőség a Mestereknek