Tetőtér tele fénnyel, élettel, nagycsaláddal – CSOK-ból

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter októberben többféle új családtámogatási módot jelentett be: a hárommillió forintos lakásfelújítási támogatást és a tetőtérbeépítésre is felhasználható CSOK-ot, amelyek 2021. elejétől érhetők el. A CSOK-ra való jogosultság személyes feltételei nem változnak, viszont eddig a tetőtér beépítésre csak úgy lehetett a támogatást kihasználni, ha a tetőtérben több önálló lakás lett kialakítva, vagyis az a támogatás a többlakásos társasházak kihasználatlan tetőtereinek beépítésére szolgált. A mostani megoldás kifejezetten az önálló családi házak tetőterének beépítésére vonatkozik, többgenerációs családi házak kialakításához nyújtva segítséget.

A CSOK felhasználásával létrejövő új lakásoknak, valamint az építés és felújítás során felhasznált anyagoknak is meg kell felelniük az érvényes építési és épületenergetikai szabályozásoknak. „A 7/2006 sz. TNM rendelet szerint 2021-től kizárólag olyan épület kaphat használatbavételi engedélyt, ami megfelel a közel nulla energiaigény követelményeinek, és kizárólag az úgynevezett költségoptimalizált követelményszintnek megfelelő építőanyagok használhatók fel, már felújítás esetén is.” – árulta el Kovách László, a Fakro Magyarország Kft. ügyvezetője.

„A komfortos tetőtéri lakások egyik legfontosabb titka az éltető fény, ami pozitív hatással van minden élőlényre. A FAKRO kínálatában megtalálhatók azok az energiatakarékos 3 vagy 4 rétegű üvegezéssel rendelkező tetőablakok, amelyek teljesítik a rendeletben meghatározott 1,25 W/m2K hőátbocsátási tényezőt.” – tette hozzá az ügyvezető. A FAKRO kínálatában széles méretválasztékban kínál billenő, megemelt forgástengelyű, felnyíló-billenő vagy akár térdfal- és tetőerkély ablakokat is. Ezek a tetőablakok a megfelelő burkolókerettel tökéletesen illeszkednek bármilyen tetőfedő anyaghoz, a különféle külső és külső árnyékolókkal hatékonyan védenek a meleg ellen és szabályozzák a bejövő fényt. Az eső- és szélérzékelővel felszerelhető motoros tetőablakok okosotthon rendszerekbe is integrálhatók, vagy a WiFi-s típusok bármilyen mobileszközről vezérelhetők. A 2021-ben harmincéves FAKRO 10 év teljeskörű garanciát vállal az tetőablakokra, 20 év garanciát az üvegezésre és a vasalatokra, korlátlan idejű garanciát az edzett üvegre.

További részletek: www.fakro.hu