5 ok, amiért a felülvilágító ablakot ajánljuk

A természetes fény és a friss levegő közvetlen hatással van egészségünkre és hangulatunkra is, azonban a legtöbb időnket mégis a falak között, beltérben töltjük. Ennek okán, mindenképp több napfényre van szükségünk otthonunkban, melyet akár felülvilágító ablak beépítésével is könnyedén elérhetünk. A felülvilágító ablak egy olyan lapostetőbe épített ablak, amely kihasználja a napfényt természetes fényforrásként. Legfőképp akkor érdemes alkalmazni, ha az épület kialakítása miatt nehézségekbe ütközik a hagyományos ablakok elhelyezése és a homlokzati ablakok beépítése sem lehetséges, vagy csak még világosabb otthont szeretnénk teremteni magunknak. A FAKRO felülvilágító ablakai a természetes fényt az egész otthonunkba beengedik és a belső tereket élettel töltik meg, amellett, hogy harmonikus környezetet teremtenek, egészségünket is jótékonyan szolgálják.

Nézzük az okokat, amiért érdemes felülvilágító ablakot választanunk!

  1. Egészség és közérzet

A felülvilágító ablakokon keresztül beáramló, szabályozott fény és friss levegő hozzájárul a nyugodt pihenéshez, javítja a hangulatot és pótlólagos energiát biztosít. Emellett pozitív hatással lehet teljesítményünkre, koncentrációnkra, kreativitásunkra is.

  1. Biztonság

Sem a jégesőtől, sem a betörőktől nem kell tartanunk, ha FAKRO Secure típusú felülvilágító ablakot választjuk, ez az ablak megfelel az EN 1627 szabvány szerinti RC 2 európai betörésállósági követelményeknek. Olyan kiegészítő biztonsági funkciókkal van ellátva, amelyek akadályozzák vagy késleltetik a betörési kísérleteket, emellett a tűz terjedésének kockázatát is minimálisra csökkentik.

  1. Energia- és költséghatékonyság

A három- és négyrétegű üvegezés, valamint a többkamrás szerkezet kiváló hőszigetelést biztosít, télen megakadályozza a hőveszteséget, nyáron pedig a túlzott hőterhelést. Így csökkentheti az energiafogyasztásunkat, ami az ökológiai szempontokon túl a pénztárcánknak is kedvező lehet.

  1. Kényelem
    Árnyékolók használatával tovább fokozhatjuk a kényelmi faktorunkat az ablakkal ellátott helyiségekben, a FAKRO-nál külső és belső tartozékok széles kínálatából válogathatunk. Az AMZ külső hővédő roló árnyékban tartja az üveget, hatékonyan véd a meleg ellen, viszont a természetes fényt nagy mértékben beengedi közben. Ha pedig teljes sötétségre vágyunk egy pihentető alváshoz, akkor az ARF/D belső fényzáró roló szinte teljes sötétséggel biztosítja a nyugalmunkat.

  2. Újító ötletek

A minőség mellett törekszünk az egyediségre és innovatív megoldásokra. A FAKRO F és G típusú felülvilágító ablakai a standard méretek mellett egyedi méretekben is rendelhetők, hogy bármelyik otthon igényeihez igazodjanak. A DXW járható típusú felülvilágító ablak egy igazi különlegesség teraszokra és zöldtetőkre. Nagy teherbírású, csúszásgátló bevonattal ellátott üvegezése a terasz síkjába illeszkedik, így akadálytalanul és biztonságosan használható a terasz részeként. Egyedi hangulatot, kivételes fényviszonyokat biztosít az alatta elhelyezkedő térben.

A FAKRO felülvilágító ablakai 60x60 cm és 120x220 cm között bármilyen méretben, a RAL skála teljes színválasztékában választható.
A felülvilágító ablakokról további információkat a FAKRO weboldalán az alábbi linken talál
Kereskedelmi és műszaki munkatársaink elérhetőségét ezen a linken találod.

A FAKRO termékek után érdeklődj a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!

2024.04.24.