hő és- hangszigetelő anyagok

ÜVEGGYAPOT

Az üveggyapot egy üvegszálakból álló, gyapjúhoz hasonló szerkezetű szigetelőanyag. Környezetbarát, mivel az alapanyaga 70-80%-ban újrahasznosított üveg. Táblákat és tekercseket is gyártanak belőle, különféle mechanikai és hőszigetelési tulajdonságokkal. Az üveggyapot az összefonódó vékony, rugalmas elemi szálak közé bezárt levegőnek köszönhetően már kis testsűrűség mellett is kiváló hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezik. Az üvegszálak rugalmasságának köszönhetően az üveggyapotok magas hatásfokon teljesítenek a különböző akusztikai szerkezetekben, mint hangelnyelő anyag. Az üvegszálak sűrűsége a termék felhasználási területétől függően változik az általános célú nem terhelhető üveggyapotoktól a terhelhető lépésálló termékekig. Az üvegszálak rugalmassága lehetővé teszi, hogy a csomagoláskor a szálak közül a levegőt kipréselve kisebb térfogatot kapjunk, így csökken a szállítási és raktározási helyigény. Fő felhasználási területe a magastetők, padlásfödémek, szerelt külső és belső falak hő- és hangszigetelése, de alkalmazhatók födémek és homlokzatok hő- és hangszigetelésére is.

KŐZETGYAPOT

A kőzetgyapot szálas szigetelőanyag, amelynek az alapanyaga megolvasztott, bányászott kőzet, a termék hőszigetelő képességét a szálak között lévő levegő biztosítja. A kis testsűrűségű kőzetgyapotokat inkább magastetők, válaszfalak, födémek, és álmennyezetek hőszigetelésére, míg ezzel szemben a nagyobb sűrűségű termékeket padlók, lapostetők, homlokzatok hőszigetelésére alkalmazzák.

POLISZTIROL

Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett megfelelően páraáteresztő. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik. Roppantásos technikával készül hangszigetelő változata, mely a felhasználási területeinek széles körét bővíti.
Az EPS előnye még, hogy önhordó, közvetlenül terhelhető, ugyanakkor ragasztható, vakolathordó tulajdonsággal is bír. Az azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb.


      

Elérhető a Stavmat Építőanyag kereskedelmi hálózat üzleteiben

árajánlat