homlokzatok, lábazatok hőszigetelése

XPS

AZ XPS, vagyis extrudált polisztirolhab univerzálisnak számít a szigetelőanyagok között.
A szigetelőanyagot nagyon magas nyomásállóság, tökéletes szigetelési értékek, víz- és fagyásállóság valamint könnyű feldolgozás jellemzi. Az XPS táblák széleskörűen alkalmazhatóak, különösen formatartók, nyomásállók, nedvességállók és optimális hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Megfelelnek minden épületfizikai és épületszerkezeti igénynek, különböző klímaviszonyok mellet is, és a legjobb választás az állagvédelem területén.

EPS

Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett megfelelően páraáteresztő. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik. Roppantásos technikával készül hangszigetelő változata, mely a felhasználási területeinek széles körét bővíti.
Az EPS előnye még, hogy önhordó, közvetlenül terhelhető, ugyanakkor ragasztható, vakolathordó tulajdonsággal is bír. Az azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb.

ÜVEGGYAPOT

Az üveggyapot egy üvegszálakból álló, gyapjúhoz hasonló szerkezetű szigetelőanyag. Táblákat és göngyölegeket is gyártanak belőle, különféle mechanikai és termális tulajdonságokkal.Az üveggyapot egy összefonódó, rugalmas üvegszálakból álló hőszigetelő, mely levegőt is tartalmaz, ezáltal kis sűrűségű lesz. Sűrűsége a kötőanyag mennyiségének és a préselés módjának függvényében változtatható. Lehet laza töltőanyag, illetve alkalmas sík felületek szigetelésére például falakban, cserepeknél, vízvezetékeknél. Csövek szigetelésére és hangszigetelésre is alkalmas.

KŐZETGYAPOT

A kőzetgyapot szálas szigetelőanyag, amelynek az alapanyaga megolvasztott, bányászott kőzet, a termék hőszigetelő képességét a szálak között lévő levegő biztosítja. A kis testsűrűségű kőzetgyapotokat inkább magastetők, válaszfalak, födémek, és álmennyezetek hőszigetelésére, míg ezzel szemben a nagyobb sűrűségű termékeket padlók, lapostetők, homlokzatok hőszigetelésére alkalmazzák. 

RAGASZTÓK

Attól függően mit szeretnénk ragasztani és milyen felületre, más más tulajdonságokkal rendelkező ragasztókra lesz szükségünk. Fagyálló, flexibilis, erős, csempéhez vagy hőszigetelő rendszerekhez - termékskálánk lefedi az építkezési folyamat különböző igényeinek megfelelő ragasztóit és fugázóit.


     

Elérhető a Stavmat Építőanyag kereskedelmi hálózat üzleteiben

árajánlat