A DenBravenExpert bemutatja:
Speciális ragasztóhabok

A Den Braven 1974 óta gyárt ragasztókat, tömítőket. Pár év elteltével felvettünk gyártásba egy német találmányon alapuló poliuretán bázisú tömítőt. Ez a rendkívül jó hőszigeteléssel és könnyű használattal bíró alapanyag nélkülözhetetlen része lett az építőipari szektornak. A kezdeti réskitöltés és hangszigetelés mára professzionális tér-, hang-, víz- és tűzszigetelés feladatait is ellátja.

Manapság a PU bázisú tömítők új szerepkörben is tündökölnek, páratlan terhelhetőségük és tapadásuk folyamán kiváló ragasztó illetve falazó termékkör fejleszthető belőlük. A Den Braven kiemelten hisz a PU jövőjében, ezért a kutatásaink is követik a modern építő­ipari elvárásokat. Tavaly kifejlesztettünk egy speciális ragasztóhabot, a Multikleber Profi falazóhabot. Ezzel már teherhordó fő és válaszfalakat építhetünk villámgyorsan, minimális hulladék képzés mellett. Vizsgálatok szerint terhelhetőbb és erősebb a cementhabarcsoknál, illetve csökkenti a hőhíd képződést. Szigetelési értéke 30-35 mW/mK. Azóta már bizonyított projekteken. A Multikleber Profi Nemzeti Műszaki Értékeléssel (NMÉ) is rendelkezik, így hivatalosan is bevizsgált és elismert falazóhabja lett a magyar építőiparnak.

Gipszkartonok ragasztására a PU Gipszkarton Ragasztó habot ajánljuk. 10 m2 gipsztábla vagy rostcement lap ragasztására gyorsan és könnyen alkalmazható, megfelelő hő és hang­szigeteléssel a tiszta építési terület mellett.
A mai világban mondhatni az idő a legértékesebb valuta – a minőség mellett. Ha a ragasztás legszűkebb keresztmetszete az idő, akkor a TURBO SPEED 60 gyorskötésű ragasztóhab jöhet szóba. Alkalmazás után 60 másodpercünk van beállítani a ragasztandó tárgyat (XPS, EPS, OSB stb.), majd a következő perc után beáll a teljes kötés. Ez a rendkívül gyorsan kötő PU hab felgyorsítja a hőszigetelési, burkolói munkákat. Precízen és tisztán tudunk vele dolgozni. Bitumenes felültre a Thermokleber Roof képes szigetelést ragasztani.

Egyik idei újdonságunk a nyílászárók beépítésére alkalmasak. Kiváló hő-, hangszigete­lést nyújtanak, megnövelt stabilitással és enyhe dagadással a precíziós beállítás sikeréért. Az NXP PRO 70 és nedvesítés nélküli változata az NXP PROFI 750 kifejlesztését évtizedes kivitelezői tapasztalatok segítették, hogy a kivitelezés egy új, profi szintre léphessen.
Manapság a szórható PU szigetelések nagy népszerűségnek örvendenek. Gyors és hatékony alkalmazásuk mellett a gépi szórásnak megvannak azért a korlátai. Speciális gépeket és tech­nikát igényel, a nehezen hozzáférhető helyeken körülményes a használata. Ennek kiküszöbö­lésére, a THERMO-QUICK szórható szigetelő habunk alkalmas. Széles, forgatható szórás­képpel és egyenletes réteggel alkalmazható padlásterekben, elszigetelt, nehezen hozzáférhető részeken, légtechnikai csöveken, falazatokon, OSB lapokon stb. Gyors száradás jellemzi (15 perc). Egyenletes falszigetelés hozható létre, gátolja a hőhidakat (0,03 W(m2K), hangszigetel, és mivel zárt cellás szerkezetű, a nedvességtől, páradiffúziótól is óv.

Komeiner Péter (műszaki vezető)
Den Braven Magyarország



A Den Braven termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!

2024.04.26.