A Michelin-csillagtól az ötcsillagos tetőcserépig

A BMI Bramac idén is együtt dolgozik Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel, hogy tetőcserepeit új megközelítésben mutassa be. Az iparág legújabb technológiájára épülő ötcsillagos Star termékcsaládról is ugyanaz mondható el, mint a csúcsminőséget képviselő gasztronómiáról: mindkét esetben elengedhetetlen a nem mindennapi szakértelem és a minőségi alapanyagok használata. Nézzük meg, milyen egy Star tetőcserép!

Star: minőség gasztronómiában és tetőben

A BMI Bramac innovatív, szendvicstechnológiára épülő, Star-felülettel ellátott tetőcserepei egy termékben egyesítik a betoncserepek tartósságát a kerámiára jellemző fényes, sima felülettel. A Star tetőcserepek több tulajdonságuk révén is ötcsillagos minőséget képviselnek, amelyeket Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf is tesztelt.

A BMI Bramac bemutatja: a Star tetőcserepek szendvicstechnológiája

Az öt csillagot a következő tényezők alkotják:

1. Időjárás-állóság
A Star-technológia nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöz a tetőcserépnek, de a speciális felületkezelés hosszú távon is ellenállóvá teszi a szennyeződésekkel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben, hosszú védelmet biztosítva bármelyik háztulajdonos otthonának.
2. Szendvicstechnológia
A gasztronómiában is ismeretes szendvicstechnológiával készült tetőcserepek különlegessége, hogy 3 rétegből állnak: a nagyobb szemcsés betoncserép test és a Star felület között egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg található, amely megbízhatóan eltömíti a nyitott pórusokat. Így egy tökéletesen sima, fényes cserépfelület jön létre – akárcsak a glazúr egy gyönyörű süteményen.
3. Hővédelem
A Star tetőcserepek télen ellenállnak a fagy károsító hatásainak, nyáron pedig kevésbé melegszenek fel. A ThermoProtector technológia segítségével ugyanis visszaverik az infravörös sugárzás egy részét, korlátozva ezáltal a tetőfelület és a tetőtér túlmelegedését. Így minden évszakban kellemessé tudják tenni a lakóteret.
4. Széles választék
A Star tetőcserepek több típusban és színben elérhetők, ráadásul hozzájuk illeszkedő rendszercsomag-elemekkel lehet teljessé és megbízhatóvá varázsolni az otthonunk tetőrendszerét. Ha nehéz a döntés, a BMI tanácsadók szívesen segítenek választani, szakmai és esztétikai szempontokat egyaránt figyelembe véve.
5. 30 év Új-érték garancia
A Star tetőcserepekre – ahogy az összes típusra – a BMI Bramac 30 év Új-érték garanciát nyújt, ami Star rendszer esetében 15 év rendszergaranciával kiegészíthető. A minőségi tetőelemek a gyakorlatban természetesen ennél jóval több ideig képesek tökéletesen ellátni a funkciójukat. A tető rendszeres átvizsgálása és karbantartása viszont minden esetben javasolt.

A BMI Bramac tetőcserép-étlapjának minden egyes fogását a tetőcserepek formái, színei és a tetőfedés művészete inspirálta.
A digitális étlap innen tölthető le.

Jöttem, láttam, felújíttattam a tetőmet

Ha az olasz fővárosra gondolunk, legtöbbeknek a Kolosszeum, a Vatikán, a Trevi-kút vagy épp a neves ókori birodalom és uralkodói juthatnak eszébe, a gasztronómiánál maradva pedig sokan a carbonara spagettit, a pizza al taglio pizzaszeleteket vagy a pecorino juhsajtot képzelik el a tányérjukon. Azonban azok, akiknek már volt dolguk tetőtervezéssel, -felújítással, illetve minőségi tetőcserepeket kerestek a munkálatokhoz, valószínűleg találkoztak már a Római Starral – a BMI Bramac Star termékcsaládjának egyik különleges típusával – is.
A Római Star a termékcsalád egyik örökérvényű alapdarabja: karakteres modell, lekerekített formákkal, kerámiára jellemző sima, fényes felülettel, amely elegáns megjelenést ad az épületeknek, az otthonunknak. Összetéveszthetetlen profilja egyedi építészeti megformálást tesz lehetővé. A Római tetőcserép lágy, hullámos, jellegzetes rajzolata délvidéki hangulatot idéz. A minden Star betoncserépre jellemző szendvicstechnológiának köszönhetően nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de különösen ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben is.
Sárközi Ákos séfet is inspirálta a Római Star tetőcserép, a következő gasztrocsodát alkotta meg és tálalta rá: Vízszintesen rétegelt fűszeres piskóta és pácolt édeskömény, fényes tökmagüveggel.

Ha naprakész szeretne lenni a márka híreivel, újdonságaival kapcsolatban, kövesse figyelemmel a BMI Bramac és BMI Villas híreit már egy oldalon, a megújult BMI Magyarország Facebook-oldalán.

A BMI Bramac termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2022.09.20.