A minőségi, sokszínű és változatos CREATON kerámia tetőrendszer

A már jól megszokott, Magyarországon gyártott CREATON kerámia tetőcserepek önmagukban is széles szín és formai változatosságot nyújtanak. Ezt a változatosságot fokozza a német és lengyel gyártású CREATON tetőcserepek választéka, ahol mind a cserepek méretváltozatossága, mind a formavilága, továbbá a szín és felületi kezelésük sokszínűsége gondoskodik arról, hogy bármilyen vevői igény esetén is megtaláljuk a számunkra ideális megoldást.

Így tehát a már jól ismert hódfarkú és hornyolt cserepek, valamint a hullámos és kettős bordájú sajtolt cserepek mellett elérhetőek a modern építészetben közkedvelt sík felületű sajtolt (DOMINO, SIMPLA és MIKADO), illetve a felújítások és új építések esetén is rendkívül rugalmasan felhasználható reformcserepek (OPTIMA és CANTUS) is. A hullámos cserepek esetén a MAGNUM, TITANIA, FUTURA, PREMION és HARMONIE modellek, míg a kettős bordájú cserepek családjában a RATIO modell az, amely a mérete, vagy az eltérő szín és felületi kialakítása segítségével teszi teljessé a CREATON termékválasztékát.

A Magyarországon gyártott cserepek natúrvörös és selymes fényű „NUANCE” engóbozott felületekben érhetők el, viszont a német és a lengyel termékek között már megjelennek a még simább és ellenállóbb felületű, exkluzív „FINESSE” és „NOBLESSE” üvegmázak is.

Természetesen bármelyik CREATON kerámia tetőcserép modellt választva ugyanúgy kialakítható a teljesen kerámia taréjszellőző rendszer és oromszegély lezárás, valamint a különböző gépészeti csövek és vezetékek eső- és viharbiztos kivezetése is.

A biztonságos és magas műszaki színvonalú tetőrendszert pedig az egyéb kiegészítők sokasága teszik teljessé, ilyenek például a különböző járórácsok, hófogó rendszerek, rögzítések, továbbá a függő ereszcsatorna rendszer és a CREATHERM hőszigetelő rendszer is.

A CREATON függő ereszcsatorna rendszer két alapanyagban (bevonatos acél és alumínium), két-két méretben (333/100 és 280/80) és öt különböző színben is elérhető. A ROBUST felületkezelésnek köszönhetően magas mechanikai ellenállóság és rendkívül hosszú ideig tartó UV állóság jellemzi a rendszer összes elemét.

Ugyanígy a CREATHERM hőszigetelő rendszer is a CREATON tetőcserepekre jellemző magas minőségű és minden igényt kielégítő megoldást kínál a tetők hőhídmentes (úgynevezett szarufa feletti) hőszigetelésére. A PIR alapanyagú keményhab hőszigetelő táblák több vastagsági méretben és két fajta kasírozással is elérhetőek, az üvegfátyol kasírozású hagyományos CREATHERM táblák elsősorban a tetőfelújítások esetére, míg a hőtükör hatású alumínium kasírozású CREATHERM PLUS táblák az új építések számára lettek kifejlesztve. Mindkét változat esetén a rendkívül ellenálló és magas páraáteresztő képességű CREATON TRIO extra tetőfólia található a táblák felső oldalán, így a hőszigeteléssel egyidőben már az alátéthéjazat kialakításáról is gondoskodunk, ami más hőszigetelési megoldást választva további költségeket jelentene.