Álomfürdőszoba 10 lépésben, fürdőszobatervezővel!

Rajongunk az esztétikus és praktikus fürdőszobákért, így missziónkká vált, hogy segítsük a fürdőszoba-felújítókat, akik elakadtak a tervezés sűrűjében. Ha te is megtorpantál, próbáld ki fürdőszobatervező segédletünket!

Az építkezésnek és a lakberendezésnek fontos része a körültekintő tervezés. Nincs ez másként a fürdőszoba megálmodásakor sem. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem elég fejben megtervezni a teret: papírt és centit kell ragadni ahhoz, hogy a végeredmény később megelégedésünkre szolgáljon. Ezt a lépést mi egy kicsit tovább is gondoltuk: így alkottuk meg ingyenes fürdőszobatervező segédletünket, amely segít abban, hogy több verzió közül választhasd ki a nyertes fürdőszoba ötletedet. Mi kell hozzá? Töltsd le, rajzold meg, vágd ki, helyezd el, szerezd meg! De kifejtjük egy kicsit bővebben :-)

Tervezd meg álmaid fürdőszobáját 10 lépésben!

  1. Első lépésként töltsd le ingyenesen a fürdőszoba tervezőt vagy szerezd meg budapesti bemutatótermünkben, illetve forgalmazó partnereinknél!
  2. A fürdőszoba tervezőben található négyzetrácsos oldalakat használva rajzold fel fürdőszobád méretarányos alaprajzát! Gondoltunk azokra is, akik több tervet szeretnének készíteni, ezért mellékeltünk extra oldalakat, hogy terveid megőrizhessék áttekinthetőségüket.


  1. Jelöld be az ajtók, ablakok pozícióját, ügyelve a nyitási irányukra és ne feledd feltüntetni a vízvezetékek nyomvonalát, a lefolyó helyzetét se!
  2. Gondold át, milyen szaniterekre van szükséged a felújítás során: kád vagy zuhanykabin hiányzik a fürdődből? Jól jönne egy új mosdó? Kéne egy klassz fürdőszobaszekrény? Ideje beszerezni egy bidét? Most bármelyiket betervezheted, mert a fürdőszoba segédletből kivághatod a választott RAVAK szaniter méretarányos (M1:20) sablonját.


  1. Mielőtt szerelembe esnél az új fürdőszobáddal, figyeld meg jól, hogy a választott szanitersablonokon (kádak, zuhanytálcák, mosdók esetében) hol jelöltük a lefolyókat. Vesd össze ezt is a fürdőszobád alaprajzának sajátosságaival!
  2. Ha zuhanyzót tervezel, állapítsd meg, hogy a választott termék milyen zuhanyajtóval rendelkezik. Ha nem elcsúsztatható, hanem kifelé nyílik, mindig számolj a kinyitásához szükség térrel! Nincs is rosszabb annál, mint amikor egy remek tervet ilyen apróságok miatt kell előről kezdeni!


  1. Ha összeállt a kép és startra kész a megvalósítás, tanulmányozd át újra alaposan a szanitereket! Merülj el a technikai részletekbenis és olvasd el figyelmesen az összes fellelhető információt róluk. Az alaposság mindig megéri a befektetett energiát, hiszen így biztos lehetsz benne, hogy a termékek azt nyújtják majd, amire valóban szükséged van.
  2. Elkészült a nagy mű? Adj inspirációt fürdőszoba felújító sorstársaidnak: töltsd fel saját készítésű tervedetés böngészd át az eddig érkezett alkotásokat! Egy jó ötlet bármikor, bárhol rád találhat! Ha ihletet kaptál, még te is készíthetsz egy-két új vázlatot.


  1. Ha ehhez szükséged van még némi inspirációra, tekintsd meg egy professzionális lakberendező videós tanácsait, amelyekben a leggyakoribb és legfontosabb tervezéssel kapcsolatos kérdésekre ad választ. A fürdőszoba felújítás előtt állóknak “kötelezően ajánlott”! :-)
  2. Minden a helyére került a fejedben és a tervedben is? Hajrá! Telepítési videóinkkal a beszerzés után a szaniterek telepítése sem okozhat gondot. Akkor is hasznosak lehetnek a videók, ha szakemberre bízod a feladatot: mutasd meg neki is, hogy ne érhessen senkit kellemetlen meglepetés!

Ugyan a tervezés remek móka, de sokkal könnyebb úgy belevágnod, ha már előtte képben vagy a legújabb trendekkel, lakberendezési irányokkal és az új fürdőszoba megoldásokkal. Ha érdekelnek ezek a témák, érdemes rendszeresen ellátogatnod az oldalra, ugyanis a blog menüpontban válogatott szakmai írásokat találsz: hogyan rendezd be a panellakás fürdőjét? Mi alapján válassz fürdőszoba kiegészítőket? Mit tegyél, ha kisméretű a fürdőhelyiség? A cikkek tárháza folyamatosan bővül, ahogyan a többi tartalom is. Tarts velünk továbbra is! :-)

Ha szeretnél képben lenni az aktuális fürdőszoba trendekkel és nyitott vagy az inspirációra, kövess minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon. Eredményes tervezést és szép fürdőszobát kívánunk neked!