Álomszép fürdőszoba - mi a legújabb dizájn trend?

A lakberendezést éppúgy jellemzik a trendek, mint a divatot. Utánajártunk, milyenek a legújabb divatirányzatok fürdőszoba fronton.


Az éppen aktuális fürdőszoba trendekről tájékozódhatunk az interneten, magazinokból, vagy a szaküzletekben. Választásunkat jó, ha tudatos tervezés előzi meg, mind a színek, mind az anyagok tekintetében. De tartsuk szem előtt saját igényeinket, és a választott stílus időtállóságát is, így alkothatjuk meg álmaink fürdőszobáját.

Otthonfelújítás, vagy tervezés előtt vizsgáljuk meg a rendelkezésre álló tér adottságait, és döntsük el, melyik lakberendezési stílushoz húz leginkább a szívünk, ha fürdőszobáról van szó. Amennyiben hosszútávra tervezzük a fürdőszoba megjelenését úgy elengedhetetlen, hogy a szaniter termékek és egyéb berendezések is minőségiek legyenek.

A kád a fürdőszoba legfontosabb eleme
Egy fürdőszoba meghatározó berendezési eleme a fürdőkád. Ha alapterületben nincs hiány, legjobb választás egy körbejárható, szabadon álló kád. Ennek a helyét már jó előre meg kell tervezni, mert a hozzá tartozó álló csaptelepet kiállásait a talajban kell kialakítani, mégpedig pontosan ott, ahol a csaptelep állni fog.

A zuhanyzás szerelmeseinek

A zuhanyzásnak is megvannak a maga előnyei. Ma már rengeteg féle zuhanykabin, zuhanyajtó, zuhanyfal közül választhatunk. Az üvegfelületek fáradságos tisztítása már a múlté. A modern zuhanykabinok felületére felvitt vízlepergető, ún. Easy Clean bevonattal gyerekjáték a takarítás. Választhatunk hozzá zuhany csaptelepet, vagy zuhanypanelt, de ha meg szeretnénk óvni magunkat, vagy gyermekünket az esetleges forrázásos balesetektől, mindenképpen termosztátos kivitelűt vásároljunk.

Tapétát a fürdőszobába

Egyre elterjedtebb irányzat, hogy a vizes helyiségek falait nem csempével, hanem változatos színekben kapható vízálló tapétával, vagy vízálló festékkel borítják. Nem ritka ezekben az esetekben a határozottabb, bátrabb színválasztás, hiszen ha esetleg megunjuk a fal színét, nem kell csempét bontani. Egy ilyen erős falszín világos járólappal párosítva igazi luxus érzetet kelt.

Egy másik tendencia az óriási, egybefüggő burkolóelemek használata, ami a minimál stílusú fürdőkben mutat jól. Kombináljuk ú.n. walk-in zuhanyfallal, melyhez zuhanytálca helyett csak egy padlófolyóka van telepítve. Az eredmény látványos lesz!

Astro walk-in zuhanyfal:https://stshop.hu/search/index?keyword=astro

Matt vagy fényes

Már nem számít újdonságnak a fekete csaptelepek és kiegészítők használata. De fekete fürdőkáddal ritkábban találkozhatunk. Pedig egy loft, vagy indusztriális belső térben kimondottan jól mutat egy matt fekete felületű, egyenes vonalvezetésű fürdőkád. A matt felületek egyre népszerűbbek, és már nem csak az autóiparban. Nem is csoda, hiszen sokkal lágyabban veri vissza a fényt, és jobban érvényesül általa a forma. A legújabb divat szerint matt és fényes felületek váltakoznak egy enteriőrön belül.

Ügyeljünk a részletekre a fürdőszobában is!

Válasszunk praktikus, dekoratív megjelenésű kiegészítőket. Feldobhatjuk a helyiség hangulatát élénk színű dekorációkkal, törölközőkkel is.

Mosdókat tekintve is széles a választási lehetőség. Ha szeretnénk minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló helyet, válasszunk mosdószekrényt, és alakítsuk tárolóhellyé a mosdó alatti teret. Pultra helyezhető porcelán mosdó kiválasztásánál tartsuk szem előtt, hogy egy hagyományos csaptelep nem lesz hozzá elég magas. Fali vagy magasított mosdó csaptelepet kell beszereznünk.

A mosdó fölé helyezett tükrös szekrénnyel tovább bővíthetjük a tároló helyünket. Az érintőgombos világítás pedig megkönnyítik a sminkelést, tisztálkodást.

A fentieket figyelembe véve már semmi nem állhatja útját annak, hogy létrehozd álmaid fürdőszobáját.

Böngésszen a Wellis termékek között a STAVMAT webáruházban itt