Ami a szemnek a napszemüveg, a tetőtéri ablaknak az árnyékoló

Egyik lakásban vagy házban sincs szinte olyan homlokzati ablak, aminél ne használnánk redőnyt vagy függönyt. Miért lenne ez másképp a tetőtérben a tetőablakokon?

Evidens számunkra, hogy a függöny dekorál, a fényt szűrni vagy épp kizárni lehet vele és gyakran nem átallunk kettőt is felrakni az ablak elé: egy fehér áttetszőt és egy színes sötétítőt.

A ferde tetősíkban található tetőtéri ablakok esetén a klasszikus függöny megoldás azonban nehezen alkalmazható. Nincs is rá szükség, hiszen készen kaphatók olyan, az ablak méretére illeszkedő rolók, amelyek esztétikusak, be tudják tölteni a függöny szerepét, sőt, még annál is többet.

Szabályozza a napfényt!

A beltéri fényvédelem legegyszerűbb eszköze a fényzáró roló. Előnye, hogy a felszerelése nem kíván szakembert, bárki pár perc alatt a helyére tudja rögzíteni. Az anyag kétoldalt sínekben fut és az üveg mentén bárhol megállítható. Ez azért nagyon hasznos, mert a szobába érkező fény mennyisége egy-egy mozdulattal, a rolóanyag mozgatásával jelentős lépcsőkben változtatható. A sötétítés mértéke a roló színétől független, mivel az égbolt felé néző oldalán található fényzáró bevonatnak köszönheti ezt a tulajdonságát. A szín- és mintavariációk lehetővé teszik, hogy bármilyen dekorációs vagy esztétikai igényt kielégítsenek.

A VELUX belső fényzáró rolók az alap 24 db-os szín- és mintaválaszték mellett gyermekeink legnagyobb örömére extra kivitelben is kaphatók. A 18 db-os Disney & VELUX Jó éjszakát Kollekció mesehősei mellett, beköltözhetnek a Star Wars-sztárok is a Star Wars & VELUX Galactic Night Collection darabjaival.

Minden fényzáró roló anyaga Oeko-Tex® minősítéssel rendelkezik, semmilyen egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.

Kontrollálja a meleget!

Elterjedt az a tévhit, hogy ha jól besötétítünk, a lakás nem melegszik fel a nyári kánikula idején. Lehet, hogy a hagyományos szobákban ez így van, a tetőtér esetén azonban ez az elv nem fog minden esetben működni, mert a tűző napsugarak sokkal meredekebb szögben érik a teljes tetőszerkezetet és a benne található nyílászárókat is. A meleg pedig bejut az üvegen, így bármilyen rolót és anyagot helyezünk is az ablak elé odabent, az nem fogja beváltani reményeinket. Míg a fényzáró roló 35%-kal csökkenti a besugárzó hőt, az ablaküvegen kívül elhelyezendő külső hővédő roló 76%-os teljesítménnyel bír. Ebből könnyen beláthatjuk, hogy ha melegünk van a tetőtérben, akkor a külső hővédő rolóra van szükségünk, a legjobban pedig akkor járunk, ha belülre fényzáró, kívülre pedig hővédő rolót szerelünk.

A belső árnyékolókkal lassíthatjuk, a külső hővédő roló használatával pedig megelőzhetjük a tetőtér felmelegedését. Mindeközben az üveg belső felülete mentén húzódó rolókkal a fényviszonyokat is befolyásolhatjuk. Határozott előnyük, hogy az egészségre garantáltan nem ártalmasak és csak egyszeri pénzkiadást jelentenek. A légkondicionálóval összevetve mindenképpen vonzó, hogy a kellemes hőkomfortért nem kell légúti megbetegedésekkel fizetnünk, ill. a beszerzési áruk lényegesen alacsonyabb és nincsenek magas üzemeltetési költségeik sem.

Kettő az egyben komfortcsomag – a legjobb kombináció

Ha szeretnénk a teljes tetőtéri komfortot élvezni és még jól is akarunk járni, akkor válasszuk a fenti két terméket tartalmazó Komfortcsomagot, melynél 10%-kal kevesebbet kell fizetnie a termékekért!

Komfortcsomagot a belső fényzáró roló 4 alapszínében tudunk választani magunknak.

A 3 év gyártói garancia minden termékre, csomagra és színre érvényes. Keresse az eredeti VELUX árnyékolókat.

www.velux.hu