Austrotherm online képzés: AVE (Austrotherm Virtuális Előadások) 2020

A házat építők, felújítók számos kihívás elé néznek, ezek közül egyik a megfelelő hőszigetelőanyag kiválasztása. Mivel lehet a szigorodó épületenergetikai szabályozásnak megfelelni? Melyik terméket válasszuk és milyen vastagságban? Mire kell a beépítésnél figyelni? 
Az Austrotherm Virtuális Előadások anyagaival átfogó és könnyen érthető tudást szeretnénk átadni, mely háztulajdonosok és szakemberek számára is hasznos lehet.

Előadások listája:



AVE 1 - Lábazatok szigetelése
Kivitelezési sorrendben a falak hőszigetelését megelőzi a lábazat hővédelme. A homlokzati hőszigetelő rendszerekkel a talajszint felett kb. fél méterrel lehet kezdeni a hőszigetelést.
Az alsó sávban a fokozott mechanikai igénybevétel és a nedvességhatás miatt megint csak nagy szilárdságú, nedvességre nem érzékeny hőszigetelést célszerű használni. Ezek lehetnek az érdesített felületű Austrotherm XPS P termékek vagy az EXPERT® FIX. Az EXPERT® FIX kiváló hőszigetelő képességét nedves környezetben is tartósan megőrzi, szilárdsága jelentősen nagyobb, mint a homlokzati lemezeké.

AVE 2 - Helyszűke 2.0
A hőszigetelési igény növekedését egyre vastagabb szigetelő réteggel tudjuk teljesíteni. Felújítások esetén különösen problémás a hatékony padlóhőszigetelés elhelyezése, mert a vastagság növekedésével a járószint megemelkedik, ami a küszöbök, parapetek kialakításánál jelent gondot. Nézzük meg, milyen megoldások vannak, padló vagy éppen lapostető hatékony hőszigetelésére!



AVE 3 - Megtérülő hőszigetelés
Közismert, hogy az (utólagos) hőszigetelésnek számos előnye van. A szigeteléssel együtt járó magasabb lakókomfort (nem süt a falból a hideg), a lakás kánikulában is elviselhető hőmérséklete és hogy végleg megszabadulhatunk a penésztől — mind olyan előnyök, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ennek ellenére visszatérő kérdés, hogy mégis, mennyit lehet vele megtakarítani?

AVE 4 - A klímaváltozás kora
Ma már nem kétséges, hogy a klímaváltozás fenyegeti leginkább az emberiséget. Ezt megállítani nem is tudjuk, csak fékezni, hatásait mérsékelni. Ebben a legjobb eszközünk a háztartások energiaigényének csökkentése, vagyis a pazarló fűtés-hűtés helyett lehetőleg passzív eszközökkel érjük el a kívánt komfortot. Mert a lakás jó klímáját nem kell feladnunk akkor sem, ha a földi klíma lebeg a szemünk előtt. Ehhez mindösszesen egy energiahatékony házra van szükségünk. Sajnos, a hazai épületállomány túlnyomó többsége messze van ettől, ezért is kell szigetelni a korszerűtlen házakat.