Az ACO tanácsai a fürdőszoba szárazon tartására

Fürdőszobánk egyik leglátványosabb része a szabadon álló épített zuhany. Amennyiben ilyen megoldást választunk, a fürdőszoba későbbi szárazon tartása komoly kihívást jelenthet.

Szabadon álló zuhany? Így kerüljük el, hogy a fürdőszoba padlója nedves legyen.
A szabadon álló zuhanyzó nagyon látványos, imponáló - szinte zuhanyzásra csábít, de törődést és időnkként némi ésszerű kompromisszumot is igényel, melyet természetesen „meghálál” kényelmével, eleganciájával és hosszú távú megbízható működésével.

A még mindig divatos trendről elmondható, hogy a fürdőkoncepciók kis arányában választják az épített zuhanyzónak ezt a fajta kivitelezését. Egyrészt több helyet foglal, másrészt a vízfogyasztás is több lehet. Nem beszélve arról, hogy a fürdő szárazon tartása és takarítása időigényes feladat.

Az ACO, mint a fürdőszobai vízelvezetés szakértője, hat gyakorlati tanácsot oszt meg, amelyek segítségével könnyebbé válik a fürdő tisztán tartása és a padló vízmentesítése.

1. Fontoljuk meg egy fal felhúzását!
A mennyezetig érő zuhanyfal furcsa lehet első ránézésre, ám ez véd legjobban a kifröccsenő víz ellen. Amennyiben nem szeretnénk ezt a megoldást választani, akkor alkalmazzunk minimum 160-190 centiméter magas, 90 centiméter széles falat. A falat építhetjük üvegből is, egy a fürdő látványát nem töri meg

2. Gondoljunk a vízelvezetésre!
Tanácsos 1-2,5% közötti lejtést biztosítani a zuhanyzóban. Amennyiben ezt nem tesszük meg, vagy ennél kisebb lejtést alakítunk ki, akkor előfordulhat, hogy kisebb víztócsák maradnak a padlón. Az 1%-os lejtés méterenként 1 centiméteres esést jelent. Ajánlott legalább 0,6 liter / másodperc átfolyási sebességű lefolyó beépítése. Minél nagyobb az áramlási sebesség, annál gyorsabban folyik el a víz. Különösen nagy teljesítményű zuhanyfej használata esetén javasolt a nagy átfolyási sebességű lefolyó.

3. Kerüljük a felső zuhanyfej állandó használatát
Igaz, hogy a felső zuhanyfej igazi wellness vagy spa élményt ad otthonunkban, ám nyilvánvalóan nem segít a padló szárazon tartásában. Ezekben a zuhanyzókban célszerűbb a kézi tusolók használatát is alkalmazni. Fontos tényező a vízsugár iránya is.

4. Vízkőmentesítsük a zuhanyfejet
Rendszeresen vízkőmentesíteni kell a zuhanyfejet annak érdekében, hogy a vízsugár ne fröcsköljön szét a fürdőben. A vízkőmentesítő szer kiválasztásában kövessük a gyártó ajánlását.

5. Tisztítsuk rendszeresen a lefolyót
A haj és szappanmaradékok rendszeres, heti eltávolítása biztosítja a lefolyórendszer működését és a víz akadálytalan távozását. Ebben segítségünkre lehet, ha már a zuhany építésénél olyan lefolyót választunk, amelynek szifonja könnyen eltávolítható, ez ugyanis megkönnyíti a tisztítást.

6. Szabályozzuk a víznyomást
Egyszerű megoldás, ami mindig működik: állítsuk be a kézi zuhany sugarát és a víznyomást. Ezzel nemcsak vizet takarítunk meg, hanem a víz kifröcskölését is megakadályozzuk.

Az ACO termékeket keresse a STAVMAT kereskedésekben!