Az Ytong építési rendszer, mint energiatakarékos megoldás

Napjainkban egy családi ház építése során számos témában kell felelős döntést hozni. A legfontosabbak közé tartozik az adott falszerkezet energiahatékonysága és a bekerülési költsége.
A falazatok terén eldöntendő, hogy kiegészítő hőszigeteléssel ellátott, vagy egyrétegű, kiegészítő hőszigetelést nem igénylő szerkezetet célszerűbb-e készíteni.

Az Ytong építési rendszer megoldást kínál a „termikus burok” kialakítására, azaz homlokzati falak és födémek is azonos, a kiváló hőszigetelő képességű anyagokból készíthető el. Az Ytong termékek használatával egyrétegű energia hatékony, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Az egyrétegű falazat készítésével a munkaidő is lerövidül, ugyanis a hőszigetelés munkafolyamatát nem kell elvégezni. Az Ytong termékpalettán megtalálható Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával (U=0,22 W/m2K) már a 2018-as követelmények is teljesülnek kiegészítő hőszigetelés beépítése nélkül. Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Így az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.