Barabás gyorsszegély® – új időszámítás a szegélyezésben

Az, hogy a térkövek tartós megtámasztásához nélkülözhetetlen a szegély beépítése, ma már mindenki számára egyértelmű. A kérdés csupán az, hogy erre a célra milyen terméket választunk: a legelterjedtebb beton kerti szegélyt vagy létezik más megbízható alternatíva is?

A gyalogos és személygépjármű forgalommal terhelt utak burkolatát leggyakrabban beton kerti szegéllyel zárják le. Ez a szegélytípus a térkő lerakását megelőzően betonágyba fektetve kerül beépítésre, emiatt – bár stabil megoldás – pozíciójának későbbi módosítása nem lehetséges. A köveket az előzetesen kialakított szegélyek mellett legtöbbször vágni kell, hiszen a szélső kövek helye nehezen számítható ki előre pontosan.

  

A Barabás Téglakő Kft. legújabb innovációja, a Barabás gyorsszegély® azonban teljesen más elven működik: egy olyan geotextíliával kombinált műanyag szegélyről van szó, mely a térkő lerakásával egy munkafázisban építhető be. Használatával elhagyható a kerti szegély rögzítéséhez szükséges betonozás és az ehhez kapcsolódó várakozási idő. Lerakása rendkívül gyors, elhelyezése a térkövek méretéhez igazítható, így minimalizálható a kövek vágási szükséglete. Mindezek eredményeként látványosan lerövidíti a kivitelezés idejét, a robosztus megjelenésű beton szegélyek helyett pedig egy diszkrétebb, ám ugyanolyan megbízható megoldást biztosít a térkövek megtámasztására.

A Barabás gyorsszegély® egyenes és íves kivitelben készül, így szinte minden térkövezési feladathoz választható a kerti szegély hatékony alternatívájaként. Jelentősen megkönnyíti a kivitelező szakemberek munkáját, és a legmeggyőzőbb érv mellette: beépítésének méterenkénti összköltsége kb. feleannyi, mint a jóval olcsóbb beton szegélynek!

A Barabás gyorsszegély® használatát ismertető rövid videókat itt tekintheti meg:
A nagy szegély párbaj: https://www.youtube.com/watch?v=BdaQPmKzc3g&t=7s
Autós terhelési teszt: https://www.youtube.com/watch?v=cG434g11NMc&t=1s
Termékbemutató kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=_MqhG48w0rk

Összességében elmondható, hogy a Barabás Gyorsszegély® ideális és időtálló választás azok számára, akik egy olyan diszkrét térkő-rögzítőrendszert szeretnének, amely a hagyományos beton kerti szegélyekhez képest kevesebb anyagmozgatással jár, egyszerűbben és gyorsabban beépíthető, ezáltal költséghatékony megoldást jelent.

A Barabás termékekről érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2022.05.27.