Barabás Téglakő® - a sokoldalúan felhasználható építőelem

A Téglakő® mára a hazai térkőkínálat megkerülhetetlen eleme. Népszerűsége töretlen, bevezetése óta több mint 6 millió m2-t építettek be belőle országszerte. Köszönhetően annak, hogy a Téglakő® teljes anyagvastagságában színezett betonból készül, ez a kő bármely oldalára fordítva lerakható. Nemcsak térburkolatként, de lépcsők, kerítések, oszlopok, lábazati elemek, támfalak, illetve teljesen egyedi kerti építmények összeállításához is tökéletes választás. Felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt!

Téglakő® mint térkő
A térkövek kiválasztásánál az esztétikai szempontokon túl a tervezett felhasználási mód is befolyásolja a választást. Általánosságban elmondható, hogy gyalogos és mérsékelt személygépjármű forgalom esetén az 5-6 cm vastag kövek az ideálisak, ennél nagyobb terhelés (pl. tehergépjármű forgalom) esetében azonban ennél vastagabb kövek beépítése javasolt. A Barabás Téglakő® egy egyedülálló magyar szabadalom a térkövek világában: olyan, mint egy igazi, klasszikus tégla, csak épp fagy- és kopásálló. 5, 6 és 8 cm-es vastagságban és 7 igazán stílusos, időtálló színben választható. Igény esetén élére állítva (12 cm-es vastagságban) is lerakható. A stílusos, mediterrán udvarok megkerülhetetlen alkotóeleme.

Téglakő® lépcsőelem
Számos telken vagy a földrajzi adottságok vagy pedig az épület és a kert kialakítása miatt szinteltérések áthidalására van szükség, melynek legegyszerűbb módja a lépcsők beépítése. A Téglakővel és az antikolt térkövekkel burkolt udvarok esetében a blokklépcsők elütnek a környezettől, így itt a burkolathoz jobban illeszkedő lépcső választása indokolt. A 36 db Téglakőből előre összeállított Téglakő® lépcsőelem azon kívül, hogy megkíméli a kivitelezőket a helyszíni lépcsőelemépítés nehézségeitől, még könnyebb is a hagyományos blokklépcsőknél.



Téglakő® kerítésrendszer
Téglakőből az elmúlt években rengeteg gyönyörű kerítés épült, mely kerítések kivétel nélkül a helyszínen lettek összeállítva. Ez a hagyományos építési mód azonban rendkívül időigényes, nagyon nagy szakmai tapasztalat szükséges hozzá, és nem utolsó sorban drága. Ezen nehézségek kiküszöbölésére és az utóbbi évekre jellemző szakemberhiányra válaszul született meg a Téglakő® kerítésrendszer, melynek lábazati elemei már teljesen készen, míg pillérei 3 elemre bontva érkeznek a helyszínre. Ennek köszönhetően egy 20-30 méteres kerítésszakasz akár már egy nap alatt összeállítható – az előzetesen elkészített alapra. A Téglakő® kerítésrendszer a termékkínálatban megtalálható összes színben (5 vagy 8 cm vastag Téglakőből építve, grafit fedlappal, igény esetén grafit díszcsíkokkal) és nagy méretválasztékban rendelhető, a pillérek pedig igény esetén postaláda beépítéssel vagy csengő/kaputelefon előkészítéssel is kérhetőek.

Téglakő® kerti díszpillér
Ez a kerti építmény egyszerűségében nagyszerű. Az 5 cm-es Téglakő® termékből készült mini oszlopot klasszikus forma és rusztikus megjelenés jellemzi. Látványos megoldás növények vagy világítótestek kiemelésére, nagyobb területek tagolására. A Téglakővel burkolt vagy határolt udvarok kötelező eleme, de akár teraszok, beltéri folyosók is díszíthetőek vele.

Ha érdekli, milyen további kerti építmények készíthetőek Téglakőből, az alábbi linken inspirálódhat, ahol konkrét rakásminták segítik az egyes ötletek megvalósítását:
https://www.barabasteglako.hu/media/dokumentumok/files/BARABASKERTIEPITMENYEK2019.pdf

A Barabás termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.04.05.