Baumit BetoSystem - Erkélyek, beton lépcsők, pillérek javítása

Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, melynek használatát mutatjuk be.

A látszóbeton szerkezetek leggyakrabban előforduló hibáit a beton elöregedése, sérülése és lepattogzása, valamint a betonacél betétek korróziója okozza. A Baumit betonjavítási rendszere, a BetoSystem egy komplett megoldás a betonszerkezetek megerősítésére és védelmére. Ideális megoldás a vasalt vagy vasalatlan betonszerkezetek javításához, mely alkalmas lakó- és középületek betonszerkezeteinek rekonstrukciójához (erkélyek, loggiák, pillérek, előlépcsők, kerítések, mellvédfalak). Teherviselő szerkezetek felújítása esetén mindenképpen szükséges statikus szakvélemény beszerzése.

Az alábbiakban egy erkély felújítása során mutatjuk be a Baumit BetoSystem betonfelújító rendszer alkalmazását.

1. A felújítandó felületről csiszolással, vésővel vagy kalapáccsal távolítsuk el a sérült részeket.

2. Tisztítsuk meg a felületet, az ép részekig, a betonacélt drótkefével dörzsöljük, amíg fényes nem lesz.


3. Nagynyomású vízsugárral mossuk át a felületet, majd 24 órán át hagyjuk száradni.


4. Az acélbetéteket Baumit BetoProtect betonacél védőszerrel kenjük át ecsettel 2 rétegben, közte 6 órás várakozási idő szükséges.

5. Újra mossuk át vízzel a felületet, majd a szükséges száradási idő elteltével Baumit BetoHaft tapadóhíddal vonjuk be az egész részt, különösen ügyelve arra, hogy minden furatot, üreget is alaposan kitöltsünk.



6. Rétegesen hordjuk fel a Baumit BetoFill javítóhabarcsot, egy munkamenetben maximum 4 cm vastagságban, majd száradás nélkül a még friss rétegre kerüljön az újabb réteg (friss a frissre elv szerint). A már megkötött rétegre nem kerülhet új, ilyenkor a megszáradt habarcsot el kell távolítani.

7. A habarcs megkötése után, a glettelés előtt célszerű sarok-, élvédő profilokat, illetve erősítő hálót felhelyezni, majd a Baumit BetoFinish beton-glettel simítsuk át. A felületet óvni kell a gyors kiszáradástól fóliatakarással.



8. A glett teljes kiszáradása után a felületet csiszolni lehet, majd fedőrétegként a homlokzattal megegyező vékonyvakolat vagy homlokzatfesték kerülhet rá.

További információért látogasson el a Baumit honlapjára: www.baumit.hu/termekek/beton-termekek/