BIZTONSÁG A TETŐN

A biztonság a tetőn kiemelten fontos számunkra. A professzionális és átgondolt tartozékok lehetővé teszik, hogy a kivitelezők biztonságosan dolgozzanak a tetőn a kivitelezés, karbantartás és tisztítás során. Az eredeti PREFA tartozékok tökéletesen illeszkednek az alumínium burkolat anyagához, esztétikusak, és nem befolyásolja a tető működését.


A NON PLUS ULTRA PROFESSZIONÁLIS VÉDELEMHEZ:
Tetőbiztonsági termékeink a biztonsága érdekében:

1. Járórácsok és járórács-tartók
2. Tetőlépcsők
3. Biztonsági tetőkampók
4. PREFA talpakon álló tetőbiztonsági rendszer
5. Fúrósablon

JÁRÓRÁCSOK ÉS JÁRÓRÁCS-TARTÓK

A talpakon álló járórács-tartók a járórács szélességétől függően egy-vagy két tömített talppal rendelkeznek. A tartók 12° és 55° közötti tetőhajlásszög tartományban állíthatók, és a deszkázatra történő rögzítéshez szükséges süllyesztett fejű csavarokkal kerülnek kiszállításra. A tartókhoz illeszkedő járórácsok 250 mm és 360 mm szélességben, és több választható hosszban érhetőek el. A kilenc standard színből álló választék biztosítja, hogy a rendszer illeszkedjen a tető megjelenéséhez.

TETŐLÉPCSŐK

A tetőn való mozgás a karbantartási, javítási, stb. munkálatok során nem csak a járórácsokkal biztosítható a tetőn. A tetősíkokon való mozgás a tetőlépcsőkkel is biztonságosan kivitelezhető. A PREFA tetőlépcsők két tömített talpon állnak, 12° és 60° közötti tetőhajlásszöghöz illeszthetők, és a süllyesztett fejű csavarokkal együtt kerülnek kiszállításra.

BIZTONSÁGI TETŐKAMPÓK

A PREFA termékválasztékában két különböző biztonsági tetőkampó érhető el. Az egyszerű, beütőheggyel rendelkező biztonsági tetőkampó a szereléshez szükséges csavarokkal és takarólemezzel kerül kiszállításra. A szerelési iránnyal párhuzamos zuhanási irányban egy ember biztosítására lett minősítve, és kilenc standard színben érhető el. A szintén a szerelési iránnyal párhuzamos zuhanási irányra minősített talpakon álló biztonsági tetőkampó a PREFA összes kiselemes tetőfedéséhez alkalmazható. A rozsdamentes acél kampó maximum két ember biztosítására alkalmas (melyből egy ember a mentést végzi), és egyedi rendelés alapján porszórt kivitelben, a standard színválasztékunkban is elérhető. A talpak rugalmas és gyors beépíthetőségének köszönhetően megtakaríthatjuk a takarósapka beépítésére és a korcok kialakítására szánt időt.

A TALPAK MEGKÖNNYÍTIK A BEÉPÍTÉST
ÉS A POZICIONÁLÁST

A tányértalpas-rendszer jelentősen megkönnyíti a termékek beépítését. A felületi szigetelésnek köszönhetően a különböző elemek közvetlenül a kiselemes tetőfedésekre rögzíthetők – termékektől és a követelményektől függően a kötőelemeket a szarufába (pl. biztonsági tetőkampó), vagy a teljes deszkázatba (pl. tetőlépcső) kell rögzíteni, tömítésük tökéletes lesz. Az öntapadó tömítés szintén megkönnyíti a kivitelezést. Használatával a kiegészítő takaróelemek megtakaríthatók, az elemek pedig teljesen rugalmasan a megfelelő helyre helyezhetők el. Az elemek utólagos beépítése is kis ráfordítással lehetséges. Egy másik nagy előnye a tányértalpas rendszernek, hogy azonos technikával különböző kiegészítők is beépíthetők, pl. a napelemes rendszerek tartói.

  

SZARUFA FELETTI SZIGETELÉS - PONTOS RÖGZÍTÉS
A FÚRÓSABLONNAK KÖSZÖNHETŐEN

A talpakon álló biztonsági tetőkampó szarufa feletti szigetelésre is minősített. Ehhez egy külön csavarszett érhető el hosszabb csavarokkal. És mivel a PREFA számára fontos, hogy a bádogosok és tetőfedők munkáját a lehető legjobban megkönnyítse, a beépítéshez egy speciális fúrósablont fejlesztettünk ki, melyhez ütvefúró szárat is biztosítunk. Ezek segítségével a csavarok pontos behajtása biztosított.

KIVITELEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ ÉS ÉVES ELLENŐRZÉSEK
TÁMOGATÁSA

A kivitelezés megfelelő dokumentálása és a rendszeres ellenőrzések elkerülhetetlenek. Ezekkel támasztható alá, hogy a szakemberek személyes biztonsági felszerelésükkel csak hibátlanul beépített biztonsági tetőkampókon biztosítják magukat. A PREFA ehhez is megfelelő segítséget nyújt: A beépítési- és alkalmazási útmutató utolsó oldalán egyszerű dokumentációk másolatai találhatók.

A PREFA SZAKÉRTELME
Nem kérdéses, hogy termékeinket mindig a jelenleg érvényes szabványoknak és előírásoknak megfelelően teszteljük. Ezen túlmenően, alkalmazástechnikai szakértőink tudásukat a szabványalkotás területén is kamatoztatják, továbbá aktív támogatást nyújtanak a szakmai szövetségek és a szabványügyi hivatalok számára.