Burkolatrepedés és törés elleni megoldás DILATÁCIÓS profilok

A süllyedések, tágulások, zsugorodások az alapfelület állandó mozgását eredményezik. A burkolatok fektetésénél fennáll a veszély az alap és a felszín eltérő hőtágulásából eredő burkolatrepedés és törés bekövetkeztére. Ha a burkolandó felület nagysága meghaladja a 25m2 területet, akkor a dilatációs profil használata a burkolat érdekében kiemelten ajánlott. 

A dilatációs profilnál megkülönböztetünk keskeny- és szélestalpú kivitelt. Mindkét típus használatánál az alapfelület dilatációs fugáinak és a burkolat dilatációinak egy vonalban kell lennie.
A dilatációs profil két részből áll, a kemény PVC vagy alumínium rögzítőszárból és a burkolat felületmozgását csillapító lágy PVC vagy gumi betétből. A betét lehet a profil felületén vagy láthatatlanul a profil belsejében.

Az ADIL cikkszámú termék két egymással szembeforgatott alumínium profilból álló dilatációs elem.
A szélein található lezárás megóvja a mechanikai igénybevételnek kitett burkolati éleket, míg a speciálisan kiképzett illesztés felveszi a felületet terhelő mozgásokat.
Mindkettő belsejében 50-100%-ban rugalmas szilikonnal kitöltött. Az egymásba csúszó fém felületének köszönhetően ipari takarítógéppel is tisztítható.
Az ADILI profil használata belső térben javasolt, míg az ADILO profil külső térben is beépíthető.
Mindkét típus kapható natúr és ezüst eloxált alumínium felülettel.
Profil magasság »» H = 10mm
Profil szálhossz »» L = 2,5 m


www.viarprofil.hu

A termékek után érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!

2021.09.14.