Den Braven Debbex alkalmazástechnika: Hőszigetelés könnyen, gyorsan

Az épületek hőszigetelése sok esetben otthon is elvégezhető, külső szakember nélkül. Mi kell hozzá? Egy kis bátorság, ügyesség, a megfelelő anyagok és csipet szakmai tudás. Akkor lássuk:

Falazatra poliuretán ragasztóhabbal ragaszthatunk hőszigetelő lapokat. Egy flakon kb 10-12 m2 felületre elég. Választhatunk gyorsankötő (1-2 perces) ragasztóhabot is (Turbo Speed). Itt a fazékidő is nagyon rövid, nincs sok lehetőségünk a korrigálásra, gyakorlottabbaknak megfelelő és hatékony megoldás. A hagyományos Thermokleber ragasztóhab kb. 10 perces bedolgozási idővel bír.

Bitumenes felületre pl. lábazat esetén speciális ragasztóhabra lesz szükségünk, ami hozzáragad az olajos felülethez: Thermokleber Roof.

Alternatív és innovatív megoldás a bitumenes szigetelés és XPS/EPS lábazati ragasztó. Itt egy lépésben oldjuk meg a talajnedvesség elleni védelmet a hőszigetelő lap ragasztásával. A Denbit Styro LT bitumenes ragasztó és szigetelő korszakos megoldást nyújt a hatékony és komplex hő és vízszigetelésre.

Kiegészítésként alkalmazhatunk 3D szigetelő habot, ami rendkívül flexibilis és kiváló megoldás, ahol a hangszigetelés a fő szempont.

Padlások, pincék utólagos hőszigetelése általában alapos megtervezést, kivitelezést igényel. Az új technológiák az utóbbi években jelentékenyen megkönnyítik a dolgunkat. A Debbex Thermo-Quick szórható szigetelőhab széles szóróképpel (kb. 20 cm) és kiváló hő és hangszigeteléssel, egyszerűen képes helyettesíteni az EPS/XPS ragasztott szigeteléseit. Az eldugott helyekre is egyszerűen szórható szigetelőhab 15 perc után tovább rétegezhető, 2 m2 kiadóssággal, 0,03W(mxK) hőszigetelő értékkel, 60 dB hangszigeteléssel tökéletesen hő és hangszigetel pincék, garázsok, fémszerkezetek, könnyűszerkezeteken, medencék külső falán, kádak, légtechnikai csövek, tározók és egyéb nagyobb épületszerkezetek felületein.

A QR kód egy alkalmazástechnikai videót takar a Thermo-Quick szórható szigetelőhab használatáról. PU szigetelés használatakor, kérem viseljen megfelelő védőfelszerelést, az 2020/1149 EU- szabályzata alapján!

Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon a Den Braven Magyarország csapatához!


Komeiner Péter
Műszaki vezető
Den Braven Magyarország Kft.


A Den Braven termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2024.05.02.