Den Braven vízszigetelési megoldások

A modern építkezés során rendszeresen találkozunk a vízszigetelés fogalmával. Ma szinte egyetlen épület sem nélkülözheti a vízszigetelést. A vízszigetelő megoldásoknak olyan légköri hatásokkal kell szembenézniük, mint az eső és a hó, másoknak hidrogeológiai hatásokkal, így a talajvízzel és a kapilláris vízzel. Végül, de nem utolsósorban a technológiai vízre összpontosító megoldással is találkozhatunk a fürdőszobákban, mosodákban, konyhákban stb. A következő bekezdésekben egy egyszerű és leggyakrabban használt megoldást fogunk megközelíteni, amelyet akár magunk is megvalósíthatunk az erkélyeken, teraszokon és fürdőszobákban.

Az 1990-es évek olyan mérföldkőnek számítottak, ahol a tartályokon, lapostetőkön és alapokon túl vízszigetelést kezdtek alkalmazni. Addig a burkolást, még a zuhanykabinokban is, gyakran úgy tekintették, hogy elegendő védelmet nyújt az erkélyeken, teraszokon vagy fürdőszobákban a víz ellen. Hosszú távon ez nem elegendő, amint azt az elhagyatott állapotú régebbi épületek sok vasbeton erkélylapja bizonyítja. Bármennyire is túlzásnak hangzik, nemcsak maga az épület, hanem az emberi egészség is veszélyben van. Az erkélyek és teraszok esetében a burkolat károsodásának leggyakoribb oka a víz behatolása az aljzatba, amely ezt követően elérheti a teljes vasbeton szerkezetet. A víz a fagyási ciklusok hatásával végül a járófelület rétegének szétválását, repedések kialakulását, a beton meggyengülését, végül az acél megerősítés korrózióját fogja okozni. Ez az erkély szerkezetének teljes széteséséhez vezet, amikor a reggeli kávé kellemes helye valóban veszélyes területté válik.

Vessünk egy pillantást egy pillanatra a fürdőszobára - itt ez kicsit kevésbé drámai lesz, de még egy dühös szomszéd, akit épp egy hibás mosógéppel áztattunk el, is több, mint amire szükség van. Nem meglepő, hisz a közelmúltban több ezret fizetett a háttérvilágítású mennyezetekért, amelyeket most tönkretesz a vízszigetelés hiánya. Ez akkor is igaz, ha azt mondod, hogy jó a biztosításod, vagy nincs szomszédod. A fürdőszobában a hosszú ideig vízzel átitatott falak és padlók végül leromlanak. A megnövekedett páratartalom támogatja a penészképződést, ami negatív hatással lesz egészségünkre. Ezek mind példák voltak a gyakorlatból, talán elég találóak ahhoz, hogy megmagyarázzák a vízszigetelés fontosságát olyan helyeken, mint a fürdőszobák, erkélyek és teraszok.

A vízszigetelési megoldásokhoz keresse a Den Braven vízszigeteléseket a STAVMAT kereskedésekben!