Energia megtakarítás környezetbarát szigeteléssel

A háztulajdonosok számára elsődleges cél az épületek kiemelkedő színvonalú hő- és hangszigetelésén felül a minél nagyobb energia megtakarítás elérése. Az URSA bizonyítottan kiváló termékei folyamatos fejlesztésével 2017-ben még az eddiginél is környezetbarátabb és fenntarthatóbb ásványgyapot szigetelőanyagok kerültek Magyarországon is kereskedelmi forgalomba, BiOnic néven. A BiOnic egy mozaikszó, biológiailag és műszakilag is prémium teljesítményt takar.

Az URSA BiOnic pecséttel fémjelzett ásványgyapot termékek kiváló beltéri levegő minőséget biztosítanak az épületekben, majd hosszú életciklusuk végén újrahasznosíthatók.

Speciális teljesítményüknek köszönhetően elnyerték a neves nemzetközi, alacsony károsanyag kibocsátást és környezet- valamint egészségvédelmet tanúsító Blue Angel minősítést is. Az új generációs URSA TERRA BiOnic ásványgyapotok verhetetlenül hatékonyan biztosítják kiváló mechanikai tulajdonságaikkal és magas szintű tűzállóságukkal az építőipari legmagasabb szintű követelményeknek való megfelelést – ezért is váltak gyorsan közkedveltté a magyar piacon is.

Az URSA TERRA PLUS 70Ph, URSA TERRA 74Ph és URSA TERRA 78Ph termékek könnyen mozgathatók, kezelhetők és vághatók, beépítésük pedig az alapvető energiatakarékosságon felül garantál egyfajta környezettudatos választást is, amely egyre több háztulajdonos számára kap kiemelt szerepet a döntésben. Mindegyik kitűnő választás különféle magastető vagy padlás ill. zárófödém szigeteléséhez.

Mindenféle tető szerkezeti rétegrend kialakításba beépíthetők, legyen az akár szarufa közötti és alatti szigetelőanyag elhelyezés, szarufa vagy vasbeton koporsófödém feletti szigetelőanyag elhelyezés vagy éppen kívülről történő tetőfelújítás.

Fontos, hogy a teljes szarufa-magasságot ki kell tölteni ásványgyapot szigeteléssel (nem iktatunk be hőszigetelési légrést), azonban ilyen esetben mindig páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni a tetőfedő anyag alá, és fontos, hogy a fedési átszellőztetett légrést se felejtsük el kialakítani. A szarufa alatti hőszigetelés esetében az ásványgyapotot fém vagy fa segéd vázszerkezet közé helyezzük el, majd erre a vázra pára- és légzáró fóliát is be kell építeni a felületfolytonosság és légtömörség biztosításával, hogy valóban optimális eredményt érjünk el.

Amikor a meleg a padlásfödémen át szökik, fel kell venni vele a harcot! A legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és legjobb végeredményt adó módszer, amikor egy felállított pallóvázat rögzítünk a födémszerkezetre, és annak közeit töltjük ki a szálas hőszigetelő anyaggal. Arra is szokott igény lenni, hogy járható, raktározás céljára is használható legyen a padlástér, illetve fontos szempont, hogy a kéménytisztításhoz a kémény megközelíthetősége biztosított legyen. Ilyen esetekben érdemes az ásványgyapot hőszigetelésen felül a födémet szilárdabb járható, de páraáteresztő felületi burkolattal is ellátni.

Nem csak a meleget, de a csendet is élvezhetjük otthonunkban az URSA TERRA ásványgyapot családnak köszönhetően, hiszen hangelnyelő képességük úgy lett optimalizálva, hogy velük megteremthessük az épületekben elérhető legmagasabb fokú akusztikai komfortot. Mind a szimpla, mind pedig a dupla vázkialakítású szerelt jellegű gipszkarton válaszfal szerkezetekben kitűnő akusztikai szigetelést biztosítanak, főleg ha az installálás során a teljes bordaköz kitöltése megtörténik a szigetelőanyaggal.

A BiOnic termékek bevezetése az URSA vállalat környezetbarát garanciája, szigetelés egy jobb jövőért.

További műszaki információ:

URSA  Salgótarján Zrt.

www.ursa.hu