Építkezzen a jövőnek! Az értékálló építőanyag: a tégla

Megbízható, hosszú távú, innovatív

Évezredek óta használjuk otthonaink, épületeink felépítéséhez. A tégla az egyik legősibb és legkedveltebb építőanyag, amely a kiemelkedően jó tulajdonságainak köszönheti népszerűségét. A Leier Hungária Kft. már évtizedek óta tanulmányozza ezt a hihetetlen történelemmel rendelkező építőanyagot, és azért fejleszti a legmagasabb minőségi szintre, hogy otthonaink biztonságos, értékálló és megbízható falazattal rendelkezzenek. A cég a téglagyártás csúcsát jelentő csiszolt téglákat ajánlja mindenkinek, akik nem kívánnak kompromisszumot kötni házuk kivitelezésénél.


„Végre állnak a falak!” – halljuk sokszor ezt a mondatot a megfáradt építkezők vagy kivitelezők szájából. Otthonunk megteremtésének első, mégis legörömtelibb lépése – a beköltözésen kívül – az, amikor elkészült a ház falazata, amelyből már sejteni lehet álomházunk végső formáját. Nem mindegy azonban, hogy a piacon fellelhető sokféle téglából melyiket választjuk, hiszen „ahány ház, annyi szokás”, és annyi különböző igény.

Szilárdság, hosszú élettartam, értékmegőrzés
A jó minőségű téglából, alapos munkával felépített épületek több évtizeden keresztül, több generáció számára biztosítják a meghitt otthont, és értékállóságuknak köszönhetően a biztos egzisztencia megalapozását. A téglafalazat fenntartása hosszú élettartama ellenére sem drága, az idő múlásával nem veszít stabilitásából, terhelés és hőmérsékletingadozás hatására sem deformálódik.

„Csúcstégla” szolgálatban: Leier csiszolt téglák
A Leier „csúcstéglái” – a LeierPLAN csiszolt téglák – milliméter pontossággal illeszkednek egymásra, homogén, pontos és precíz falazatot eredményezve. A különleges ragasztóhabos technológiának hála, az építkezés ideje jelentősen kitolódhat, hiszen az enyhe télben is – amennyiben -5 fok felett van a hőmérséklet – már el lehet kezdeni az építkezést. A tégla hőszigetelő képessége is kiváló, mikroporózus szerkezetének és kapilláris rendszerének köszönhetően. A csiszolt tégla egyedülálló falazási technológiának eredményeképpen, a fal gyorsan kiszárad, így az optimális hőszigetelési értéket is hamar eléri. A kellően vastag téglafal kiváló hőtartó, télen a lakásban tartja a meleget, nyáron pedig megóv a kinti hőségtől.
„A LeierPLAN falazó - rendszer a csúcsminőséget képviseli. A könnyű felhasználás mellett, kiváló zaj- és hőszigetelési értékekkel rendelkeznek. A Leier azonban hangsúlyozza: ideális falazathoz nem csak jó műszaki tulajdonságokkal rendelkező téglák szükségesek, hanem a teljes falszerkezetnek kiváló és homogén hőszigetelő képességgel kell rendelkeznie, hogy sokáig és problémamentesen élvezhessük otthonunk melegét.

A hőszigetelés bajnokai – töltött téglák a Leier szolgálatában
Az úgynevezett „töltött-tégla" technológiával készült falazóelemek - további homlokzati hőszigetelés nélkül is - olyan kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, hogy akár minősített passzívház színvonalú épületek is építhetők belőlük.
A LeierPLAN 44 iSO téglák a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviselik a falazóanyagok között. A termékek kiválóan alkalmasak családi házak építésére, hiszen tervezésük során azon két legfontosabb célt határozták meg, hogy a lehető legkedvezőbb hőszigetelő képességgel rendelkezzenek, illetve a falazási munkafázis egyszerűen és gyorsan elvégezhető legyen. A kétoldalt vakolt, kőzetgyapottal töltött iSO tégla U=0,16 W/m2K hőátbocsátási értékkel büszkélkedhet.

A jövőben egyre szigorodó, hőszigetelésre vonatkozó előírásokat már most bőven túlteljesítő töltött téglák használatával rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg az építkezés során. A belőlük épült falazat önmagában ellát minden hőháztartási feladatot, nincs szükség semmilyen egyéb külső hőszigetelésre. Az így nyert időbeli és anyagi ráfordítás csökkenése mellett a prémium kategóriás téglák szerkezeti kialakításuk révén megvédik a szigetelőanyagot a fizikai behatásokkal szemben – szemben a hagyományos külső szigetelési módokkal – így is növelve a falazat élettartamát. Búcsút mondhatunk a kisebb horpadásoknak, repedéseknek a ház falán, amit például egy gondatlanul letámasztott bicikli kormánya okozhat a falazatra utólag felvitt szigetelés esetében.

A Leier ISO tégláit használva kiemelkedő hőháztartással rendelkező házat építhetünk, amely mind télen, mind nyáron nagy segítséget jelent a lehető legkellemesebb beltéri klíma biztosításában, kis anyagi és energiaráfordítás mellett.

A falazáshoz külön a csiszolt technológiához fejlesztett, akár -5 Celsius fok hőmérsékletig használható LeierFIX univerzális ragasztóhabot ajánlja a gyártó, így a falazás gyorsabb, pontosabb, a kötés biztosabb lesz. Amennyiben a költséghatékony megoldást kell előtérbe helyeznünk, akkor dönthetünk a rendszerhez 100%-an illeszthető LeierPLAN vékony falazóhabarcs mellett is.