Fekete fürdőszoba

Nyújtsuk fürdőszobánknak a tökéletes eredetiséget

Fürdőszobánk a mindennapi életünk egyik legfontosabb helyisége az AlcaPlast szerint, hiszen naponta meglátogatjuk legalább egyszer. Így érdemes figyelmet szentelni a kialakításának, hiszen ennél fogva akaratlanul is befolyásolja életünket, hangulatunkat. Egy sajátos, általunk meghatározott stílust képviselő fürdőszobába pedig egyenesen öröm betérni.


Új trend – Fekete fürdőszoba

Ezelőtt tíz évvel még szinte fel se merült, de napjainkban már egyre inkább elterjedté válik a fekete fürdőszoba ötlete. Habár még jelenleg se lehet sem átlagosnak, sem pedig megszokottnak titulálni, azonban manapság egyre többen indulnak el e színválasztás irányába, amikor megtervezik vagy felújítják fürdőhelyiségüket. Ezen az úton való elinduláshoz – első lépésként – a zuhanyzó helység vízelvezetésének újragondolásában nyújt segítséget az AlcaPlast zuhanyfolyókája.


Fekete zuhanyfolyóka

Zuhanyfolyóka a zuhanyzónk egyik legmeghatározóbb tagja. Kellően központi elem, így a zuhanyzóba belépve a figyelem itt összpontosul. Stílusos megjelenésével páratlan dizájnt kölcsönözhet a fürdőszobánknak, melyben a szinte mindennel párosítható fekete-matt színvariáció precízen támogat.

Sokan talán tartanak a feketétől, mert esetenként túl egyhangú és komor érzést kelt bennük, pedig számtalan lehetőség rejlik ebben a semleges színben, mely letisztult színvilágot nyújthat. Csempeválasztás során, ha a fekete-matt zuhanyfolyóka mellett döntöttünk, megannyi színkombinációra van lehetőségünk, melyből adódóan saját egyéniségünket is átadhatjuk a fürdőszobánknak.

Tervezéskor a cseh AlcaPLAST ezt is szem előtt tartva fejlesztette ki az APZ1 és az alacsony beépítésű APZ101 esztétikus zuhanyfolyókákat, illetve a rászerelhető PURE rács fekete-matt variációját.


Könnyed kezelhetőség

Mindkét zuhanyfolyóka rozsdamentes acél testtel rendelkezik, szintúgy, mint a rácsozat. A vízelvezetés megoldása padlószinten, vízszintesen kivitelezhető. Térben a zuhanyzó bármely pontjára, vagy falhoz közeli helyre építhető be. A későbbi tisztítás vagy esetleges szerelés érdekében biztosított az akadálymentes hozzáférés.
 

Műszaki értékek

Míg az APZ1 minimum 85 mm-es szerelési magassággal rendelkezik, mely a normál padlózatokba építhető be, addig az APZ101 alacsony, csupán 55 mm-es helyszükségletével az alacsonyabb padlókba is beszerelhető.

Átfolyási sebességét tekintve az APZ1 60-68,8 l / perc értékkel rendelkezik, így esőztetőhöz is kiválóan alkalmas, alacsonyabb társa pedig 32 l / perc sebeséggel engedi a vízátfolyást.


Bátran elindulhatunk tehát a fekete-matt zuhanyfolyókával azon az úton, melynek végére egy igazán elegáns és minden részletében ízléses fekete-matt fürdőszoba büszke tulajdonosai lehetünk, ahova minden nap boldogan térünk be, és utána feltöltődve hagyunk el.