Gazdaságosan használjuk ki már tervezésnél a rendelkezésre álló zöld területeket!

Napjainkban a jelenlegi ingatlanárak mellett fontos a rendelkezésre álló építésitelkek optimális területi kihasználhatósága és a környezettudatos elrendezése. Ebben nagy segítséget nyújt a STELLA GREEN gyeprácsa.

Szerkezetéből, kialakításából adódóan optimális gyalog, valamint személygépkocsi utak, beállók és parkolók építésére.

Nem mindenki számára köztudott, vagy csak nem kap kellő hangsúlyt, - ezért sokszor utólag okoz meglepetést -, hogy a település szabályozási terve meghatározza az adott telekterület övezeti besorolása szerint az előírt minimális zöldfelületet és ily módon maximalizálja a kerti burkolatok területét is. A teljes telekterület százalékában meghatározott minimális zöldfelület méretétől eltérni nem lehet, annak betartása az építési engedély jóváhagyásának feltétele.

Közérthetően fogalmazva, telkünkre vonatkozóan meghatározott a növények alkotta zöldterület legkisebb mérete és nem építhetünk bármekkora területű kocsi behajtót a garázsig, parkolót, illetve a telkünkön átvezető utat.

Ezen problémákat is tökéletesen át lehet hidalni a STELLA GREEN gyepráccsal. Amennyiben szeretnénk zöldebbé tenni környezetünket így a térkő kiváltására is alkalmas.

Több előnye is van mely versenyképessé tudja tenni, akár egy térkő burkolattal szemben:

  • Zöldterületnek számít.
  • Teherbírás 300 tonna/m2
  • Méhkas mintás egyedi rácsszerkezet segít a kaviccsal történő feltöltés időtállóságában.
  • A nyitott konstrukció akadálytalan gyökerezést tesz lehetővé a rácson keresztül a talajba. Így tartós, tömött zöld felület keletkezik, amely tartást és biztonságot ad, és nem avatkozik bele a növények természetes vízháztartásába.
  • Gazdaságos, gyors és egyszerű kivitelezés.
  • A térkővel azonos rétegrend szükségeltetik a telepítéshez.

 

Technikai paraméterek:

Méret: 50 x50cm, 4 cm magas

1m2 = 4,4db az illesztések miatt.

Teherbírás: Megfelelő talaj rétegrend esetében 300 tonna / m2. 3,5t gördülő terhet képes elviselni.

Súly: 1,15 Kg

Szín: Sötét zöld és fekete színben elérhető.

A Pan-Italia Kft-nek, mint importőrnek fontos, hogy a jelenlegi építőanyag piac növekvő mennyiségi és környezettudatos építési elvárásinak egyaránt megfelelő és teljesíteni tudó megoldást kínáljunk a kivitelező partnereknek és lakosságnak egyaránt.

 

Réz Péter
Pan-Italia Kft.