Guttatec TOP® – bitumenes zsindelyek

A Guttatec TOP® bitumenes zsindelyek fő alkotóeleme az erős üvegfátyol hordozóréteg két oldalára felvitt kiváló minőségű bitumen. Az üvegfátyol megtartja és rögzíti a bitumenmasszát, ezenkívül növeli a zsindelyek alaktartósságát és stabilitását. Külső fedőrétegként színes ásványi granulátumot alkalmazunk.

Ellenállóképes és tartósan tömít

A zsindelyeket kettős héjazatként fektetik szilárd faszerkezetre, melyek rögzítése szögekkel és öntapadó csíkokkal történik. E műveletek eredményeként tartós és időjárásálló rögzítés jön létre. Összetételük következtében maximális védelmet nyújtanak az eső, hó, fagy, a hőség és az UV-sugárzás ellen.

Alkalmazási terület: Tetőfedés (pl. kerti házakhoz, szerszámtárolókhoz, szélfogókhoz, álló tetőablakokhoz és erkélyekhez és természetesen az Ön ötleteihez is...)

Tulajdonságok és előnyök

- Fektetése egyszerű, mert könnyen hajlíthatók és vághatók

- Nagyon magas minőség téglány zsindely 10,9kg/m2 a hódfarkú pedig 10,5kg/m2

- Minden tetőformához illeszkednek (álló tetőablak, kerek tető...)

- Ideális megoldást jelentenek a nehéz sarkok és élek (gerincek, élgerincek, hajlatok, kontyolt tetők...) tökéletes fedéséhez

- Magas szintű rugalmasság

Egy felújítás során a tetőt a minimális tetőhajlás figyelembevételével egész egyszerűen a legújabb trendeknek megfelelően, a kívánt zsindelyszínekben és formákban fedhetjük be.

Általános feltételek

A Guttatec TOP® zsindelyekre 15 év garanciát adunk.

Nem vállalunk garanciát

-a vis maior, illetve mechanikus sérülés esetén

-a zsindely helytelen, szakszerűtlen felrakásából vagy a tetőfelület nem megfelelő előkészítéséből eredendő beázások esetén.

Garanciát csak a beépítési útmutató pontos betartása mellett áll módunkban nyújtani. A zsindelyhordozó felület és a szigetelés között jól szellőztetett légrésnek kell lennie, továbbá nem alkalmazható közvetlenül a tetőszigetelés fölött.

Az árnyalati színeltérés a zsindely természetéből adódik és nem minősül gyártási hibának.

Azonos tetőfelületen ne keverjen különböző gyártási dátumú zsindelyeket.

Elkerülhető a színfoltok kialakulása a tetőn, ha a zsindelylapokat különböző csomagokból válogatjuk össze.

- A zsindelyt átlósan felfelé haladva eltolással kell beépíteni.

- A zsindelylapok hátoldalán található vékony fóliacsíkot NE távolítsa el. Csomagolási célt szolgál, nincs feladata a zsindely ragasztásában.

- A csomagokat felnyitás előtt hajtsuk meg, ezzel segítvén a zsindelylapok szétválását.

- A gyár által felvitt csíkot a nap melege fogja aktiválni. Kézi ragasztás nagy tetőlejtés esetén és hideg időben szükséges, csak a Gutta Hungária Kft. által ajánlott ragasztóval.