Ha itt az ősz, a dűbelragasztó a hős!

A nyári kánikula végével a kisebb-nagyobb háztáji munkáké a főszerep. A csinosítgatások és felújítások egyik kiemelt szereplője a vegyi dűbelek. E termékek kiválóan segítik munkánkat, ha aljzatba, falazatba vagy akár a mennyezetbe rögzítenénk fix elemeket. Miről is van szó? A vegyi dűbelek egy kiemelkedően erős, vegyi kötést hoznak létre, pl az aljzat és a furatban lévő csavar közt. 

Alkalmazhatjuk fában, üreges és tömör téglában, ytong-ban, betonban a legtöbb építőanyagban. Radiátor, állványok, korlátok, fa/fém oszlopok, polcrendszerek, TV konzol, stb rögzítésére.

Működésük alapja a két komponens megfelelő keveredése (A+B komponens) utáni rendkívül szilárd kapcsolat, ami még a hagyományos betonnál is erősebb és terhelhetőbb. Használata rendkívül egyszerű, pár apró de lényeges előkészületet igényel. A furatnak kb 2 mm-el nagyobbnak kell lennie mint a menetesszár, csavar! Erre a kötőanyag mennyisége és térfogata miatt van szükség. Tömör anyagokban (pl fában, betonban) nem kell a szitahüvelyt alkalmazni, viszont a dűbelragasztót csak minimum félig töltsük a furatban. Üreges anyagokban a végzárt szitahüvelyt teljesen ki kell töltenünk! Ez létfontosságú a sugárirányú kikötéshez. Alkalmazás előtt a legfontosabb, a megfelelő tisztítás, amit végezhetünk porszívóval, kefével, légpumpával stb. Az aljzat mindig száraz legyen! Figyelnünk kell a kötési időre, melegben pl 30 fok felett ez akár 5-6 perc is lehet, míg 20 fok környékén 30-40 perc az átlagos.

A Den Braven dűbelragasztók mindegyike ETAG minősítésű, vagyis megfelel az összes Európai teljesítménynyilatkozatnak! 

Hogyan válasszuk ki melyik mire való? Egyszerűen!

Dűbelragasztó poliészter: általános, csak kültéri használat 5 fok felett, M24 furatátmérőig.
Dűbelragasztó PE SF: sztirolmentes, külső-belső használatra, 5 fok felett, M24-ig.
Dűbelragasztó vinilészter: a legerősebb, vízalatt is, -5foktól, külső-belső használatra, M32 méretig.
Dűbelragasztó Arctic: -20 foktól, kinti-benti használatra, M32-ig.

A Den Braven termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!

2022.10.14.