Hogyan ajánljunk S1-es ragasztót?

A cementes ragasztók S1-es rugalmassága egy akár utólag is ellenőrizhető szabványos tulajdonság. Gondolhatnánk, ha a ragasztó rugalmasság garantált, akkor az S1-es termékek nagyjából egyformák, tehát az S1-es termékek szinte ugyanazok! Azonban ez épp olyan tévedés, mint azt gondolni, hogy minden autó, telefon vagy bor egyforma.

A S1-es ragasztók nagyobb rugalmasságát különböző adalékok segítségével érjük el. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy ezeket az adalékokat úgy válaszuk meg és úgy kombináljuk, hogy az a ragasztó egyéb tulajdonságait is befolyásolja. Így a különböző termékeket különböző feladatokra lehet optimalizálni.  Nem véletlen, hogy a hagyományos egykomponensű és normál kötésidejű termékeket tartalmazó Keraflex termékcsaládban 4 különböző S1-es ragasztó található. Ezek sok mindenre ajánlhatók, azonban van amire egy kicsit jobban!

Mik is ezek? Nézzük!

Keraflex S1: Kiváló S1 alaptermék, elsősorban a nagy odafigyelést igénylő precíz munkákhoz. Rendkívül könnyen bedolgozható krémes állaga teszi különlegessé, ami hosszú nyitott idővel és 8 órás fazékidővel párosul. Ajánlja olyan aprólékos munkákra, ahol a burkoló nem tud gyorsan nagy mennyiséget burkolni. Elégedett lesz vele, hisz a reggel bekevert vödör még a munka végén is jól és könnyen bedolgozható.

A Keraflex S1 egy vékonyágyas ragasztó, így 5mm-ig ágyazatvastagságig jó.  

Keraflex Extra S1: Ha 5 mm-nél vastagabb ragasztóágy kell ez a ragasztó a megfelelő ajánlás! Ez számos esetben fordulhat elő, például, ha nem megfelelő az aljzat síkpontosága, vagy csak egyszerűen nagy, de nem síkpontos a lap, akkor az 5 mm már nem lesz elég!

A kerámia szabvány az első osztályú kerámia lapoknál a síktól 0,5%-eltérést enged meg, ami egy 1 méteres lapnál 5 mm-t jelent. Hasas a lap, szokták mondani! Azonban az alsó pont alatt ilyenkor is szükség van egy legalább 3 mm-es vastag ragasztóágyra. Könnyen kiszámítható, hogy a 3+5= 8 mm, ami már nagyobb vastagság, mint ameddig egy (5 mm-ig vastagságig jó) klasszikus vékonyágyas ragasztó használható. Ebben az esetben felelőségteljes ajánlás a 10 mm-ig használható Keraflex Extra S1.

Keraflex Maxi S1: Klasszikusan a nagyméretű, vízre nem érzékeny természetes kövek ragasztója. Attól Maxi, hogy 15 mm-es ragasztóágy képezhető vele, amit a természetes köveknél rendszeresen igény. Emellett egy könnyen bedolgozható krémes állagú burkolóbarát ragasztó lélegzetelállító állékonysággal. Még a nagy nehéz lapok sem csúsznak meg vele függőleges felületeken. A természetes kövek mellett minden anyagú és szinte minden méretű laphoz kiváló ajánlás.  

Keraflex Easy S1: A padlóspecialista!

Padlók burkolására lett fejlesztve, és ebben egyedülállóan hatékony. A konzisztenciája lehetővé teszi a burkoló számára, hogy üregmentes ragasztáskor egy lépésben alakítsa ki vele a teljes fedettséget. Nem kell megkenni a lapot és az aljzatot is, hanem csak az aljzatra felvitt ragasztóágyban kissé megmozgatva a lapot a ragasztó teljesen elterül a lap alatt. Ráadásul ez a termék is alkalmas 10 mm-es vastagságig.

Amikor a vevőnk elfogadja az S1-es ragasztót, akkor letette a minőség mellett a voksát! Azonban az igazi lehetőségeit a megfelelő termékkel használhatja ki. Ha ehhez megfelelő segítséget kap, akkor kitolja a műszaki lehetőségek határát, javítja a munka hatékonyságát és megkönnyíti a saját munkavégzését is.  Segítsünk neki a fenti termékekkel! 

A termékeket keresse a STAVMAT kereskedésekben!