Hogyan építsem?

A beton amellett, hogy a víz után a világon a második leggyakrabban használt anyag, időtálló és költséghatékony megoldás a családi házak építésénél és felújításánál is. Sokan saját kezűleg vágnak bele a munkába, ilyenkor azonban nem árt utánanézni a szakszerű módszereknek! A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) sorozatában útmutatást ad a megfelelő alapanyagok és eljárások kiválasztásában, valamint ezek alkalmazásában!

Kezdjük az alapoktól

A betonozáshoz nélkülözhetetlen a cement, a víz és a homokos kavicsadalékanyag, valamint olyan eszközök, mint például a betonkeverő-gép, a talicska, a tömörítő eszköz és a kéziszerszámok.
Fontos, hogy megtaláljuk azt a cementtípust, amely az általunk épített felülethez ideális!
A Duna-Dráva Cement Kft. Váci- és Beremendi Cementgyárában egyaránt előállított CEM II/B-M (V-LL) 32,5 R cementtermék kiváló választás a családi házak építésekor.

A CEM II/B-M (V-LL) 32,5 R általánosan jól használható, hiszen nagyon kedvező a kezdőszilárdság, és télen-nyáron egyaránt jól alkalmazható. Az N betűjellel ellátott terméket nyáron érdemes használni, míg az R betűjelű terméket inkább télen, valamint akkor, ha gyorsabb kizsaluzhatóságra van szükség.

Ajánlott általános felhasználáshoz és falazó habarcshoz, de vakoláshoz és sovány beton elkészítéséhez is kiváló választás!

A – beton – biztos alapok után

A házak egyik fő tartószerkezeti eleme a födém, éppen ezért fontos, hogy biztosítva legyen a beton nagy, korai- és végszilárdsága, illetve, hogy az elkészült szerkezet repedésmentes legyen.

Ha a házunk már biztosan áll, a kültéri járófelületek építésével tehetjük csinosabbá a portánkat. A járófelületeknek természetesen praktikus szempontjai is vannak, hiszen velük megakadályozhatjuk, hogy a víz elárassza a pincét, illetve a ház alját.

Fontos azonban, hogy a cikk csupán iránymutatásként szolgál, nem helyettesíti a felelős tervező által összeállított, mindig az adott építkezésre vonatkozó felelős statikai tervezést!

A Duna-Dráva Cement termékei után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2022.09.29.