Hogyan lehet a kéményünk nemcsak okos, hanem diszkréten szép is?

A régi falazott kémények vagy az új, de szakszerűtlenül megépített, ill. üzemeltetett kéményrendszerek kisebb-nagyobb bosszúságokat okozhatnak tulajdonosaiknak. A kémények egyik figyelemre érdemes pontjára hívnánk fel a figyelmet, amely a kémény legalsó része.

A kéménytalp

Az égés során nedvesség, kondenzátum keletkezik. A rosszul kezelt kondenzátum a kéménylábat átnedvesítheti, a falszerkezetet eláztathatja.

A kéményszakértő tanácsa: Mindenképpen gondoskodjunk a kondenzátum elvezetéséről! Egyeztessünk a helyi vízművekkel is, ugyanúgy ahogy pl. az esővíz csatornába való bekötéséről. Jó kezdéssel egyszerűbb a folytatás!

A kéményszakértő tippje: a kész kéményláb.

Az Absolut kémény első métere gyárilag egybeszerelt. Az egyméteres kéménylábban a kémény indításához szükséges összes alkatrész a helyén van. Beépített szifonnal, a helyre emelést segítő kampókkal és variálható levegőkürtő modulokkal együtt sokoldalú felhasználást tesz lehetővé.

Okos és szép: ez a rejtett ajtós kéményláb!

2019-től már színezhető-burkolható verzióban is elérhető az ABSOLUT kéményláb. A letisztult formák világa ihlette a kéményláb rejtett ajtós verzióját. Az oly sokszor szemet zavaró kéményajtó és kéménylábazat ezzel az új megoldással diszkréten belesimul a falba. Így a modern, pince vagy kazánház nélküli otthonokban sem kell lemondani a tűz látványáról. Az okos részletek lehetővé teszik a szakemberek (például a kéményseprő) kéményhez való hozzáférését. Szép és intelligens: ez a Schiedel ABSOLUT Design kéményláb.

Belelapozok az ABSOLUT prospektusba.

A Schiedel meghatározó kéményszakértő az európai piacon. 70 év tapasztalatával és vezető technológiai megoldásokkal innovatív, biztonságos és minőségi termékekkel a házépítők, kivitelezők, tervezők és a kéménykérdéssel találkozók rendelkezésére.

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.

T: 88 576 700

F: 88576 704

E: info@schiedel.hu

W: www.schiedel.hu

MINDEN KÉMÉNY SZERETNE EGY KICSIT SCHIEDEL LENNI…