Homlokzatok hőszigetelése

A tavasz és ősz építőipari slágere a homlokzatok hőszigetelése. Teljes hőszigetelő rendszerről (THR) akkor beszélünk, ha a homlokzati hőszigetelés összes eleme, alkotója egy gyártótól származik, ami így garanciát jelent a felhasználók számára.

A Masterplast cégcsoport a Thermomaster márkanevű komplett és teljes homlokzati hőszigetelő rendszereket gyártja és forgalmazza, melyekre 10 éves rendszergaranciát vállal.

A Thermomaster lábazati indítóprofilok felhelyezését követően a „hagyományos” fehér Hungarocell mellett a 15-20%-al jobb hőszigetelő képességű, grafit adalékos Isomaster EPS H-80 G hőszigetelő lapokkal is szigetelhetjük házunkat. A Thermomaster Fix és a grafitos lapoknál szükséges Thermomaster Fix Premium polisztirol ragasztók felhasználásával, perem-pont módszer szerint kell a hőszigetelő lapokat a megfelelően előkészített (portalanított, ill. felújítás esetén a laza és szennyezett részektől mentes és alapozott) homlokzati falakra ragasztani.                                                         

A ragasztó kötése után (min. két nap) lehet a dűbelezést elvégezni, melyre a Thermomaster D-Plus (műa.szeges) és a Thermomastet DH (acél szeges) dűbeleket javasoljuk, üreges téglák esetében ütőimpulzus nélküli fúrással telepítve. A lapok becsiszolását követően lehet a hálós élvédőket és egyéb profilokat elhelyezni, ill. a nyílások sarkainál a diagonális háló darabokat beépíteni.

 A hőszigetelt felületek glettelésére a ragasztáshoz is használt polisztirol ragasztó és ágyazó anyagokat lehet alkalmazni, amit 8-10 mm-es fogazott glettvassal kell a hőszigetelő lapok felületére felhúzni. Ebbe kell a ST Line 145 g üvegszövet hálót beleágyazni, majd a felületet lesimítani.

A kb. 3 mm-es glettréteg szilárdulását követően (min. 3 nap) Thermomaster Univerzális vakolat alapozóval alapozzuk, majd a magas minőségű Thermomaster Akril vagy Szilikon vakolatokkal vakolhatjuk le a felületeket.           

A Nemzeti Műszaki Értékeléssel (NMÉ) rendelkező Thermomaster homlokzati hőszigetelő rendszerekkel jelentősen csökkenthető az épületek fűtési és hűtési energiája, ez által az energetikai besorolása is javul, így értékesebb is lesz épületünk.