Hőszigetelés a megújított Mapetherm rendszerekkel

A jó minőségű hőszigetelés hosszú távon egy megtérülő beruházás. Egyrészt a házon belüli hőmérsékletre gyakorolt hatása miatt növeli a benne élők komfortérzetét, másrészt a közüzemi számlák csökkennek, miközben a környezetre is jó hatással van.

Bármilyen építőanyagból is készült otthona, a felfűtött lakásból a falakon keresztül folyamatosan kifelé távozik a meleg, és mivel a különböző hőmérsékletű helyiségek léghőmérséklete igyekszik kiegyenlítődni, ezért a kinti hideg igyekszik befelé haladni.

A Mapei külső hőszigetelési rendszere, az úgynevezett Mapetherm rendszer számos megoldást kínál az építőknek:
Mapetherm EPS – fehér vagy grafitos hőszigetelő rendszer
Mapetherm MW – ásványi hőszigetelő rendszer
Mapetherm Vandálbiztos – nagy mechanikai igénybevételnek kitett homlokzatok hőszigetelő rendszere
Mapetherm Passzív – 40 cm vastag fehér vagy grafitos EPS hőszigetelő rendszer
Mapetherm EPS Plusz 8+15 – Meglévő hőszigetelő rendszerre, utólagos hőszigetelési rendszer bontás nélkül
Mapetherm Tile System – Nagyméretű kőporcelán lapok ragasztott eljárással hőszigetelő rendszerre
Mapetherm Slim Ceramic System – Átlagos méretű kőporcelán lapok ragasztott eljárással hőszigetelő rendszerre
Mapetherm Klinker System – Klinker burkolatú hőszigetelő rendszer
Mapetherm PIR System – Táblásított poliuretán hőszigetelő rendszer

Új igényekre - új megoldások

Egy rendszer vizsgálata és minősítése után az alkotóelemek fejlesztése nem áll meg, hiszen folyamatosan újabb és újabb igények és kihívások érkeznek a piac és a kivitelezők irányából, amely igényeknek igyekszünk megfelelni.

• Ilyen igény volt egy olyan akril kötőanyagú vékonyvakolat, amely alacsony koszolódási hajlammal, kiváló lég- és páraáteresztő képességgel, ugyanakkor kedvező árral rendelkezik. Erre az igényre fejlesztettük a Quarzolite Tonachino Pro-S terméket.

• Érkezett olyan visszajelzés hozzánk, hogy bizonyos vékonyvakolataink nem eléggé karakteres szemcsékkel rendelkeznek, ezért létrehoztuk a Quarzolite Tonachino Pro terméket.

• Kivitelezőink szerettek volna egy vakítóan fehér homlokzati vékonyvakolatot, így megalkottuk az Acrycolor Tonachino White termékünket. Ez a termék rusztikus megjelenésű, könnyen felhordható védő és dekoratív célú, paszta állagú színező bevonat kül- és beltéri felhasználásra.A háztulajdonosok azt szeretik benne, hogy tartós a színe, ellenáll az időjárás hatásaival szemben és páraáteresztő.

A kivitelezők azért szeretik ezt az anyagot, mert nincsenek gondjaik a vékonyvakolat elkészítésekor, jól tapad a felülethez, és könnyű vele szép, egyenletes struktúrájú felületet készíteni.

• A Mapetherm PIR System egyedülálló hőszigetelő rendszerünk kapcsán több olyan kérés is érkezett a piacról, hogy vizsgáljuk meg a rendszer működését a Mapetherm Ragasztótapasszal is, amely egy könnyebben és sokkal több helyen elérhető ragasztó, mint a speciális Mapetherm AR1, vagy AR1 GG termékek. Ha egy hőszigetelés kivitelezésekor csak 1-2 zsák hiányzik a befejezéshez, könnyebb a legközelebbi szerződött Mapei kereskedésből beszerezni ezt a ragasztót, mint megrendelni a központtól, és várni 2-3 napot.

• Számos közintézmény készül klinker külső burkolattal, így idén a Mapetherm PIR Systemet megvizsgáljuk klinker burkolattal is.

Folyamatban lévő minősítési vizsgálatok

Annak érdekében, hogy ezek az új anyagok beépítésre kerülhessenek, a minősítést végző intézettel közösen vizsgálatokat kell végrehajtanunk.

A PIR System vizsgálata megtörtént, és nagy örömünkre az anyagot megfelelőnek találták, így már a Mapetherm Ragasztótapasz is használható a PIR hőszigetelő rendszerekhez!
• A Quarzolite Tonachino Pro és Pro-S termékek minősítési vizsgálatai jelen pillanatban is zajlanak, hogy minden fentebb leírt Mapetherm hőszigetelőrendszerbe beépítésre kerülhessenek rendszergaranciával.

A Mapei termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.03.05.