Hőszigetelés – Párazárás – Légtömörség

                                    

Innováció az ablakbeépítésben – Soudatight – a folyékony membrán

A Soudal egy új termékcsalád bevezetésével segíti a megfelelő hőszigetelés és légtömörség kialakítását az épületek szerkezeti csatlakozásain, egyúttal egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a nyílászárók RAL irányelvek szerinti beépítését! A Soudatight család rendkívül egyszerűen használható, könnyedén felvihető a legtöbb építőiparban előforduló felületre, beleértve akár a purhabokat is. Száradás után ellenálló és rugalmas réteget képez, amely vakolható és burkolható, ugyanakkor tökéletesen levegő- és párazáró megoldást alkot.

SOUDATIGHT LQ
A kenhető folyékony membrán. Vízbázisú, üvegszál erősített kivitel, amely ecsettel könnyedén felhordható a kívánt felületekre. Beltérben alkalmazható többek között faláttörések, csőáttörések, ablak csatlakozások, fal és aljzat vagy fal és mennyezet találkozások párazáró és légtömör lezárására. A teljes kötési folyamat végére a színe kékről feketévé változik, ezáltal könnyedén megállapítható az állapota. Kötést követően festhető, vagy akár vakolható is.

SOUDATIGHT SP GUN
A szórható folyékony membrán. Vízbázisú, szálerősítés nélküli, kompresszoros pisztollyal szórható folyékony membrán, mellyel könnyedén és gyorsan tehetjük légtömörré többek között nyílászáró és fal-, fal és aljzat-, vagy fal és mennyezet találkozásainkat. A Soudatight LQ-val kombinálva érhető el a legideálisabb eredmény. 

SOUDATIGHT HYBRID
A kültéri, kenhető és szórható folyékony membrán. MS Polymer bázisú akár szórható, víz és időjárás álló tömítő, amellyel a falak és nyílászárók csatlakozásait a külső oldalakon zárhatjuk le, így tartósan biztosítva a megfelelő időjárás elleni védelmet és a légtömörséget.

FLEXIFOAM
A RAL intézet által is ajánlott pisztolyhab. Egyedüliként a Soudal kínálatában forgalmazott négyévszakos, csökkentett dagadású Flexifoam, a kiváló hang és hőszigetelő képességén túl teljes kötés után is tartósan rugalmas marad, ezért a dilatációval és egyéb épületmozgásokkal szemben hosszú távon is megőrzi előnyös tulajdonságait. Ennek köszönhetően kifejezetten ajánlott RAL szerinti nyílászáró beépítéshez.