Hőszigetelés Reflexből

Az egyre dráguló energia mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainkat vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudjuk kielégíteni.
Utóbbinak felel meg az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemez. Az anyag szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafit adalékolásnak köszönheti, aminek hatására hőszigetelő képessége 23%-al javul az AT-H80 fehér színű homlokzatszigetelő lapokhoz képest. A termék minden más fizikai tulajdonságaiban azonos a korábbról ismert AUSTROTHERM lemezekkel, ezért alkalmazása nem igényel új tudást sem a tervezőktől, sem a kivitelezőktől. A GRAFIT REFLEX® lapok egyik oldalon világos színűre vannak festve. Egy sötétszürke anyag a tűző napsütésben kellemetlen mértékben fel tudna melegedni, ami kivitelezési problémákhoz vezethetne. A lapokra felhordott világos színű festékréteg ezt megakadályozza, így biztonságosabbá teszi a kivitelezést. A táblákat a festetlen felületükkel befele kell a falra ragasztani. Fényvédelem nélküli, GRAFIT® terméket csak megfelelő árnyékolással (pl. állványháló) lehet alkalmazni.
A GRAFIT REFLEX® lapokat különösen előnyösen lehet használni olyan helyeken, ahol vastag hőszigetelő anyagot kell a falszerkezetre rögzíteni (vasbeton épületek), illetve felújítások során, mikor a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél kedvezőbb hőszigetelési értéket szeretnénk elérni. Fokozottan igaz ez az ajtók, ablakok környékén, ahol gyakran fizikailag nincs annyi hely a hőszigetelésre, amennyire szükséges lenne. Az ilyen kritikus helyeken mindig a szürke színű hőszigetelést kell alkalmazni. Jogszabályi korlátja is lehet a vastag hőszigetelésnek: utólagos hőszigetelés során a homlokzat burkolat a közterületből legfeljebb 10 cm-t vehet el, de a GRAFIT REFLEX® alkalmazásával a vastagsági korlátozás betartása mellett is van lehetőség a hatékonyabb hőszigetelésre.
További előnye a terméknek, hogy alkalmazásával csökkenthetők a homlokzati hőszigetelés járulékos költségei. A rövidebb dübel, a keskenyebb lábazati sín vagy párkány nem csak esztétikusabbá teheti a házat, hanem költségmegtakarítást is jelent, továbbá a nagy vastagsághoz tartozó kiegészítő elemek nem is mindig beszerezhetők.

A homlokzati hőszigetelés előnyei

  • A homlokzati hőszigeteléssel jelentős fűtési költség megtakarítás érhető el. A szigetelés további előnye, hogy a külső határoló falak melegebbek lesznek, akár a 20 °C-ot is elérhetik. A melegebb falfelület révén a lakás komfortosabb lesz, nem fog "sütni" a falból a hideg.
  • A hőszigetelés hatására kisebb lesz a tartószerkezet hőingadozása, ezzel időtállóbb lesz az épület.
  • A felújítással az egész épület új esztétikus homlokzatot kap, amit sok esetben amúgy is időszerű lett volna elvégezni.
  • Az energiatakarékos épületek magasabb áron kelnek el, vagyis növeljük az ingatlan értékét.



Animációs film a GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelés kivitelezéséről:
austrotherm.hu/letoeltesek/videok/grafit-reflexr-homlokzati-hoszigeteles-video/

További információ - GRAFIT REFLEX®: 
austrotherm.hu/termekek/austrotherm-grafit/austrotherm-grafit-reflexr-homlokzati-hoszigetelo-lemez/

Családjának és otthonának válassza a legjobbat! Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelés
austrotherm.hu/index.php?id=5604

Keresse területi képviselőinket:
austrotherm.hu/kapcsolat/elerhetosegek/