Hűtés klíma nélkül a tetőtérben – VELUX árnyékolókkal

Minden évben hónapokig alig várjuk, hogy végre nyár legyen, a hőség beköszöntével azonban szinte azonnal az foglalkoztat minket, hogyan lehet hűteni a lakást.

A tetőtér ráadásul fokozottan ki van téve órákon át az intenzív és magát a tetőt is átforrósító napsugárzásnak, ebből az extrém hőterhelésből jut bentre is valamennyi. Hiába a sok korszerű és gondosan kiválasztott építőanyag, a tetőterek könnyebben felmelegednek a hiányos szigetelés, az átszellőzés lehetősége nélkül kivitelezett tetőszerkezet, a felfelé szálló meleg levegő és a közvetlenül az égre néző ablakok miatt.

A hővédelmen belül két kérdéskört érdemes körbejárni: hogyan akadályozzuk meg, hogy a meleg bejusson, ill. ha már bejutott, mit tudunk tenni?

Zárja ki a meleget a tetőtérből!

  • A házépítés vagy tetőfelújítás során ügyeljünk a tető megfelelő szigetelésére, kerüljük a fekete tetőfedő anyagokat. A tetőszigetelés nem csak a téli hideg ellen véd, a nyári kánikula idején is hatásos: csökkenti a lakások belső hőmérsékletét.
  • A hőátvitelben az üvegek jeleskednek, ezért árnyékoljuk le a tetőtéri ablakokat! Külső árnyékolókat keressünk. A VELUX külső hővédő roló vagy a redőny lényegesen hatékonyabb, mint ha az árnyékolás bent a szobában történik. A VELUX hővédő roló 76%-kal, a redőny pedig akár 94%-kal csökkenti az ablakon bejövő hősugárzást. Ez persze jól hangzik, de mit jelent hőfokban? A külső hővédő rolóval 5 fokkal hűvösebbet vásárolhatunk kevesebb mint 20.000 Ft-ért, míg a redőnnyel 6-7 °C-kal lesz elviselhetőbb a hőmérséklet ahhoz a szituációhoz képest, mint ha semmi sem lenne az ablakon. Ez a hőmérsékletkülönbség nem kevés és ha minimum 10 év élettartammal számolunk, a kánikula napjaiban napi 70 Ft elköltése csekély kiadás a komfortérzetünk megteremtéséért.

 

Szabaduljon meg a benti meleg levegőtől!

  • A forróság ellen akkor kell védekezni, amikor süt a Nap, vagyis már kora reggeltől árnyékoljuk a szobát!
  • Napközben ne szellőztessünk, zárjuk be a tetőtéri ablakokat, húzzuk le a külső hővédő rolókat vagy redőnyöket! Este-éjszaka szellőztessük ki a házat, ekkor tárjuk ki az ablakokat és ilyenkor érdemes kereszthuzatot csinálni. A mozgó levegő hamar lehűti a helyiségeket.
  • Kövessük a nap járását a szellőztetéssel. Ahol nem éri a Nap a lakást, ott szellőztessünk, ahol pedig éri, ott árnyékoljunk!

 

Élvezze a teljes tetőtéri kényelmet 10%-kal jobb áron!

Hogyan? Kettő az egyben VELUX DOP komfortcsomaggal! A VELUX DOP árnyékolócsomag egy VELUX belső fényzáró rolót és egy külső hővédő rolót tartalmaz 10%-kal jobb áron, mintha a két terméken külön vásárolja meg.

A komfortcsomaggal teljes körű fény- és hővédelmet tudunk biztosítani magunk és családunk számára. A VELUX DOP csomagot a belső fényzáró roló 4 alapszínében tudunk választani magunknak.

A 3 év gyártói garancia minden termékre, csomagra és színre érvényes.

www.velux.hu