Ismét kiemelkedő vállalati siker a STAVMAT háza táján

A Scope Ratings független nemzetközi hitelminősítő által a STAVMAT Zrt az MNB által elvárt befektetési szintnél magasabb eredményt kapott. A B+/Stable vállalat minősítés, valamint a BB- fedezetlen kötvény minősítés kiváló pénzügyi eredményt tükröz az elmúlt időszakra vonatkozóan, valamint az elkövetkező évekre.

A Scope Ratings vizsgálata szerint a STAVMAT Zrt. költségfedezete messze megfelel a minősítéssel szemben támasztott követelményeknek. A hitelminősítő megállapítása, hogy a vállalat kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus válság váltott ki. A Scope véleménye szerint a STAVMAT Zrt. gazdasági/pénzügyi állapota stabil, a vállalatunk által képviselt építőipari ágazat nem ciklikus, a hosszú távú tendenciák irányítják.

A STAVMAT Zrt. vezérigazgató, Iván František az eredményről elmondta: „Fontos pillanat a STAVMAT Zrt. életében a Scope minősítése. Azt jelzi, hogy az elmúlt években megfelelő gazdasági döntéseket hoztunk, és stabilitást teremtettünk a vállalat számára az elkövetkező évekre is. Új beruházásaink mögött is gondos pénzügyi elemzések állnak, pontosan körül határolt vízióval rendelkezünk a jövőnkre nézve.