ÍVES és SZÖGLETES profil forma, azaz a két klasszikus alap profil

Egy építkezés, átépítés, felújítás során a profilok kis szeletét jelentik a beruházásnak. Mégis, amikor befejeződnek a munkálatok, a profilok - vagy épp hiányuk - mindig szem előtt maradnak. Sokat tehetnek hozzá egy lakásbelső harmóniájához, de ugyanúgy el is ronthatják azt. Bár a vásárló mindig a legjobb, legelfogadhatóbb árut igyekszik kiválasztani, legtöbbször tanácstalanul áll a bőséges profilkínálat előtt.

A VIARPROFIL termékek a vevői elképzeléseket funkcionális kreativitással emelik egy magasabb szintre.  


Cikkünkben röviden az élvédőkínálatunkból a két klasszikus alap profilt, az íves és a szögletes formákat mutatjuk be.

A C íves és L szögletes profilok védik a csempék széleit a károsodástól, bel- és kültérre egyaránt alkalmasak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az UV sugárzásnak. A szögletes “L” profil nagyszerű átmenetet biztosít különböző anyagú burkolatok határvonalán. Olyan esetben is célszerű használni, ha a sarkok és szélek eldolgozásához nincs elég hely. (Pl. kerámia és padlószőnyeg találkozásánál.) Használható díszítő jelleggel dekorációs élként is.


A C íves profil lekerekített formájá miatt könnyen tisztítható és a hozzájuk tartozó kapszulák használatával a 45 fokos vágás szükségtelenné válik.


A Q szögletes profilok szimmetrikus formájuknak köszönhetően a legkritikusabb burkolási helyzeteket is igényesen oldják meg.


A dekor profilok fugaprofilként is megállják helyüket, míg a sarok profilok legfőbb funkciója a biztonság.
 

A széles méretskála lehetővé teszi, hogy az aktuális vastagságú burkolóanyagokhoz igazodva a megfelelő méretű profilt válasszuk.

Az alumínium, réz, rozsdamentes acél és műanyag alapanyagú profilok számos színben és felületkezelésben kaphatók a berendezéshez illeszkedő stílusos környezet kialakítása érdekében.

Az alumínium profilok ezüst, arany, bronz, titán eloxált, polírozott króm és

porfestett felületkezeléseket kapnak, PVC profiljaink 23 féle színben választhatók. Rozsdamentes acél polírozott és selyemfényű változatban kapható.

Amire ajánlott figyelni a beépítés során!
A profil tartóssága, sérülékenysége a beépítés során vagy a beépítést követően függhet a hőmérséklettől és a vegyi anyagok koncentrációjától. A minőség megőrzése érdekében kérjük kerülje, hogy a profil agresszív anyagokkal érintkezzen!

Az eloxált alumínium profilokat, lemezeket és egyéb alkatrészeket évtizedek óta használják építőipari területen, így fürdőszobai és hidegburkolati környezetben is.

Ha a beépítés során a látható felület nem érintkezik a lúgos kémhatású (habarcs, vakolat, ragasztó, fugázó, glettanyag, festék stb.) anyagokkal, a felületén semmilyen elváltozás nem következik be.

Ha azonban elszennyeződik és a felületen marad, ráadásul a nagyobb nedvesség tartalom miatt nagyon lassan szilárdul meg, akkor a kémiai reakció és a károsító hatás elkerülhetetlen és a felület javíthatatlan.


A VIARPROFIL termékek gyorsan, könnyen, praktikus módon nyújtanak megoldást a burkolások során, teljessé téve a kereskedők termékpalettáját, a burkolók munkáját, az otthonok esztétikumát.

www.viarprofil.hu