Kerítés akár 1+1 nap alatt?

Ez elsőre valóban hihetetlenül hangzik, azonban nem tévedés. Elérhetővé vált ugyanis egy olyan innovatív kerítésépítési technológia, mellyel egy 20-30 méter hosszú kerítésszakasz helyszíni beépítése akár két (nem egymást követő) nap alatt elkészülhet. Ráadásul nem egybeöntött elemekből épülő kerítésről van szó, hanem egy elegáns, rusztikus megjelenésű, kisméretű burkolatokból álló rendszerről.


Téglakő® kerítésrendszer

Téglakőből az elmúlt években rengeteg gyönyörű kerítés épült, mely kerítések kivétel nélkül a helyszínen lettek összeállítva. Ez a hagyományos építési mód azonban rendkívül időigényes, nagyon nagy szakmai tapasztalat szükséges hozzá, és nem utolsó sorban drága. Ezen nehézségek kiküszöbölésére és az utóbbi évekre jellemző szakemberhiányra válaszul született meg a Téglakő® kerítésrendszer, melynek lábazati elemei már teljesen készen, míg pillérei 3 elemre bontva érkeznek a helyszínre. Ennek köszönhetően egy 20-30 méteres kerítésszakasz akár már egy nap alatt összeállítható – az előzetesen elkészített alapra. A Téglakő® kerítésrendszer fahéj színben (5 cm vastag Téglakőből építve, grafit fedlappal és grafit díszcsíkokkal) és nagy méretválasztékban rendelhető, a pillérek pedig igény esetén postaláda beépítéssel vagy csengő/kaputelefon előkészítéssel is kérhetőek.

Legfontosabb érvek a Téglakő® kerítésrendszer mellett

− esztétikus megjelenés,
− Téglakő® felhasználásával előrefalazott elemes rendszer, antikolt jelleggel, töredezett élekkel,
− mérettáblázat alapján a helyszínhez és a megrendelői igényekhez alakított kiosztás,
− gyors kivitelezés,
− az előrefalazott elemeknek köszönhetően a helyszíni beépítés ideje jelentősen lerövidül,
− a kerítéspillérek beépítéséhez szükséges alapvasalat a rendszer részét képezi,
− nem igényel burkolást, vakolást, színezést,
− helyszíni falazással akár tovább is bővíthető,
− a Téglakővel burkolt felületekkel ízlésesen kombinálható,
− megrendelés előtt tanácsadási, konzultációs lehetőség biztosított.

KERÍTÉS PILLÉR

Választható méretek

36x36x160 cm
48x36x160 cm
60x36x160 cm
72x36x160 cm

KERÍTÉS LÁBAZAT

Választható méretek

120x24x50 cm
126x24x50 cm
132x24x50 cm
138x24x50 cm
144x24x50 cm
150x24x50 cm
156x24x50 cm
162x24x50 cm
168x24x50 cm
174x24x50 cm
180x24x50 cm
186x24x50 cm
192x24x50 cm
198x24x50 cm


Választható kiegészítők
− postaláda beépítés (csak 60 és 72 cm-es pillérekbe)
− csengő vagy kaputelefon előkészítés


A Téglakő® kerítésrendszer beépítéséhez szükséges előfeltételek
FONTOS! A TERVEZETT KERÍTÉSHEZ SZÜKSÉGES ELEMEK KIVÁLASZTÁSA MINDEN ESETBEN SZAKKIVITELEZŐ ÁLTAL ELVÉGZETT FELMÉRÉS ALAPJÁN TÖRTÉNJEN!
− Az előrefalazott kerítéselemek a helyszínen előzetes alapozást, alaptesteket igényelnek.
− Az előre elkészítendő alaptesteket, azok vasalását és a betonacél „kitüskézést” – mint minden kerítés esetén – a terület talajadottságainak, valamint a tervezett kerítéselemre jutó terhelés (pl. nyílókapu) figyelembevételével, egyedileg kell méretezni, megtervezni.
− Az oszlopok és pillérelemek alaptestekre történő telepítésekor az előírt minőségű ragasztót kell alkalmazni.
− A kerítésoszlopok belső magjának kibetonozását a telepítést követően, a szükséges betonacélok elhelyezése után kell elvégezni.
− Az előrefalazott Téglakő® kerítéselemekből elkészített építmény, az oszlopok magjához használt beton kötését és szilárdulását követően válik stabillá, teherbíróvá és látja el feladatát.
− A kerítéshez csak olyan szerkezet rögzíthető, csak olyan függesztett kapuval terhelhető, ami a tervezésnél (az oszlopméretek kiválasztásakor és a vasalt betonmag méretezésekor) már figyelembe lett véve.

Szállítás
A rendelésre gyártott kerítéselemek raklapra csomagolva (a lábazati elemek 1, a pillérek 3 részre bontva) kerülnek kiszállításra a kivitelezés helyszínére. Az elemek pontos beépítési helyre történő emelése a kerítést kivitelező szakemberek feladata.

 

 

Mini kerítésoszlop: Téglakő® kerti díszpillér
Ez a kerti építmény egyszerűségében nagyszerű. A Téglakő® kerítésrendszer oszlopainak kicsinyített mását (fahéj színben, grafit fedlappal) klasszikus forma és rusztikus megjelenés jellemzi. Látványos megoldás növények vagy világítótestek kiemelésére, nagyobb területek tagolására. A Téglakővel burkolt vagy Téglakő® kerítéssel határolt udvarok kötelező eleme, de akár teraszok, beltéri folyosók is díszíthetőek vele.

   

A Téglakő kerítésrendszerről és elemeiről érdeklődjön a Stavmat áruházakban vagy keresse webshopunkban!
2023.09.28.