Komfortos társasházi lakások

Az újonnan épülő társasházi lakások komfortosabbá tehetők az ISOVER üveg- és kőzetgyapot hő- és hangszigetelő anyagokkal.

Nézzük, hogy a lakások mely épületszerkezeteiről is van szó!

  • A szerelt válaszfalaknál valamennyi R’w léghangszigetelési követelmény (42 – 56 dB) teljesíthető a rendkívül kedvező hangelnyelési tulajdonságokkal rendelkező ISOVER üveggyapot termékekkel:
    • az Akusto 4+ üveggyapot filccel,
    • az Akuplat vagy Merino üveggyapot lemezzel, valamint
    • a speciális anyagszerkezetű, integrált üveg-kőzetgyapot Ultimate Piano Plus vagy Ultimate Piano hangszigetelő filcekkel.

  • Az emeletközi födémek úsztatott padlószerkezeteinél úsztató rétegként a legjobb összenyomódási tulajdonságokkal rendelkező, 1000 kg/m2 terhelhetőségű TDPT vagy a 650 kg/m2 terhelhetőségű TDPS lépéshang-szigetelő üveggyapot lemez beépítése biztosítja a szabvány szerinti L’n,w = 45 – 53 dB lépéshang-szigetelési követelményeket.

  • A fűtetlen pincék, garázsok feletti födémek alsó oldali hőszigetelésével a pince, garázs feletti helyiség komfortosabbá válik, hiszen a padló felülete nem lesz hideg.

Alsó oldali hőszigetelésként az A1 tűzállósági osztályú TOPDEC kőzetgyapot lemezeket kell beépíteni ragasztással vagy mechanikai rögzítéssel. A hőszigetelő TOPDEC kőzetgyapot lemezek kiváló hangelnyelési tulajdonsága révén a pincében, garázsban a zajszint is jelentős mértékben csökken, ez különösen akkor kedvező, ha a helyiségben zajos műhely is be van rendezve, vagy a gépkocsi zajos indításánál, fékezésénél a hangosságot csökkentjük a kőzetgyapot lemezek révén.