Könnyű, erős cserepekkel az ellenálló tetőért

Az őszi időszakban is sokan vágnak bele tetőfelújításba, még mielőtt megérkezik a hideg évszak. A tető állapota nagyban befolyásolja az épület élettartamát, hiszen védi az időjárás viszontagságaitól. Ahogy az is rendkívül fontos, hogy a tetőszerkezetre milyen súlyú cserepek kerülnek. A Terrán tetőcserepei tartós megoldást kínálnak.

Könnyű, de erős

Felújításkor fontos kérdés, hogy a már meglévő tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket, nem okoz-e kárt az épület szerkezetében. A több mint száz éves Terrán 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a Terrán Synust, amely már a következő évben Construma díjat nyert. A Synus termékcsalád sikerességét bizonyítja, hogy bevezetésétől tavaly év végéig több mint 65 millió darab kelt el Magyarországon. Népszerűségének titka, hogy súlya rendkívül könnyű, ugyanakkor szerkezete tömör, a beton alapanyag miatt erős, ellenáll szélnek, esőnek, viharnak. Egyaránt keresik azok, akik felújítás előtt állnak és azok is, akik újépítésű házukat tervezik.

Egyedülálló felületkezelések

A Synus klasszikus, hullámos kialakítású tetőcserép, nyolc színben érhető el: a téglavöröstől, a meggypiroson át, egészen a modern feketéig, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Az impozáns színválaszték mellett a Synus termékcsalád négyféle felületkezelési eljárással kapható.

A ColorSystem minden eddiginél tartósabb színt ad a meggypiros és mogyoróbarna cserepeknek, az Elegant pedig a tégla, sötétbarna és fekete Synus tetőcserepeket teszi rendkívül simává és ellenállóvá.

A Korall, Mocca, és Moon típusok nemcsak színükben, de tartósságukban is különlegesek, köszönhetően a prémium felületkezeléseknek.

A Resistor felületkezelési eljárás a jelenlegi egyik legmagasabb minőséget képviseli. Használata a fokozott színvédelmen túl olyan ellenálló, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet biztosít a Synus Korall és Mocca cserepeknek, amely fokozott védelemmel lép fel a mohásodás ellen és öntisztító hatásának köszönhetően esztétikus, hosszantartó fényes megjelenést biztosít. A kifejezetten kemény és sima felületkialakítás garantálja a fokozott védelmet.

A sötét színű cserepek erőteljesebben melegszenek fel, így ez esetben kiemelt jelentősége van a hővédelemnek. A Terrán Synus Moon cserepeinél alkalmazott prémium felületkezelési eljárásával, a ClimaControllal a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, valamint növekszik a komfortérzet.

MediCOMFORT, az ideális tető-hőszigetelő

Az ellenálló tetőcserepek kiválasztása mellett érdemes a megfelelő tető-hőszigetelésre is gondolnunk, hiszen a tetőterek klímájának megőrzésében a tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigetelésnek van a legnagyobb szerepe: csökkenthetjük az épület hőveszteségét és energiafelhasználásunkat is.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszert nagyméretű PIR-táblák alkotják, melyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT tető-hőszigetelést közvetlenül a szarufákra is fektethetjük, kialakításának köszönhetően a táblák csatlakozásánál is hőhídmentességet biztosít a tetőnek.

Felújításnál és építkezésnél is

Akár felújítunk, akár építkezünk a Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelés a legjobb választás. A MediCOMFORT különböző típusai egyaránt alkalmazhatók meglévő tetők kiegészítő hőszigetelő rétegeként, új tetőknél vagy akár alacsony hajlásszögű tetőknél is.

Tetőtérnél a hagyományos technológia alkalmazásával a határoló szerkezeteknél legalább 25-35 cm vastag, a szarufák közé és alá épített szálas hőszigetelő rétegekkel lenne biztosítható a jelenleg hatályban lévő az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló rendelet. A PIR-hab alkalmazásával akár 13 cm vastagság is elegendő a követelmények teljesítéséhez, ha pedig a szarufák között megfelelő állapotú a régi hőszigetelés, akár 8 cm vastag MediCOMFORT tető-hőszigetelés is optimális lehet.

A tetőépítés előtt állókat segíti a Terrán Tetőkalkulátora, amellyel a Terrán tetőcserepekre, a Generon napelemes tetőcserépre és az ereszcsatorna-rendszerre nagyságrendi árajánlat készíthető.

A Terrán termékekről érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!
2022.10.14.