Környezettudatos megoldások a Stavmatnál

Beruházásaink, felújításaink és beszerzéseink során törekszünk az energiahatékony üzemeltetés szempontjait figyelembevéve a leginkább környezetbarát technológiákat felhasználni és működtetni. Az alábbiakban betekintést nyújtunk néhány, a Stavmatnál elvégzett energiahatékonyságot célul kitűző beruházásba, valamint jövőbeli elképzeléseinkbe.

Cégünk komoly figyelmet fordít a környezetvédelmi szabályzat aktualizálására, ennek keretében havi és éves energetikai szakreferensi jelentések, ill. energia auditok is készülnek. A CO2 felhasználás mértéke az éves jelentésben szerepel, amely honlapunkon is elérhető:

https://www.stavmat.sk/files/news/hu/eves_szakreferensi_riport_2021_hu_eredeti.pdf?fbclid=IwAR1O92IEjULeQzsfOJw0r0XXDxy_mij5qvZ2tkhWwkySX674h-0J5YWTsX8

Cégünk az elmúlt időszakban több telepet érintő világítás rekonstrukciót hajtott végre, melyeknek célja a gazdaságosabb energiafelhasználás. Az érintett kereskedésekben jellemzően az eladótéri világítás LED-es felújítása történt meg, a Ceglédi út, Gyöngyös, Hatvan, Balatonboglár, Siófok, Marcali, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Eger, Székesfehérvár, Balatonfüred, Veszprém kereskedések esetében. A mérések alapján elmondható, hogy az adott területeken a villamos energia fogyasztás csökkenése kb. 35-40 %-os.

 



A közelmúltban teljes épület felújítás történt Kecskeméten, ami az energiahatékonyság jegyében érintette a teljes villamos hálózatot (világítás, erőátvitel), a gépészetet és nyílászárók jelentős részét.



A napelemes rendszerek nagy előnye, hogy szinte bárhol alkalmazhatók és emisszió, azaz levegőterhelés nélkül állítják elő az energiát. A debreceni telephelyünkön telepített napelemrendszer működését nyomonkövetve, telepeink vonatkozásában további napelemrendszereket szándékozunk telepíteni a jövőben.


Marcaliban megvalósult az energiahatékonysági célú kazánház felújítás és az áruházi világítás LED-esítése.


A miskolci kereskedés tekintetében az energiafelhasználás csökkentését célzó világítás rekonstrukció már megtörtént. Az energiahatékonysági beruházásokat ezt követően a kazánház, az épület tetőszerkezet, homlokzat, illetve nyílászárók tekintetében kívánjuk folytatni.


Kreatív utókor >>Örömmel tapasztaltuk, hogy a Stavmat által idén meghirdetett gyerekrajzverseny alkotásain is megjelentek környezettudatos ötletek: szép parkok és kertek. Íme néhány példa a kreatív kis művészektől.

         


STAVMAT Zrt.

2022.11.30.